Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Trade

5. august 2008 af Ole Jessen Hansen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Trade billede

Rørende og velfortalt film om en af livets mange skyggesider som mange vender ryggen til.

To skæbner fra hver sin del af verden, mødes i Mexico City. Ingen af dem ved at de begge vil være del af en af verdenssamfundets største problemer lige nu, og i fremtiden, nemlig menneskehandel i den mest afskyelige form.

Adrianna (Pauline Gaitan) er en 13 årig pige, der lever i slummen i Mexico City, sammen med sin mor og sin bror Jorge (Cesar Ramos). Hun har lige fejret sin fødselsdag, da hun brutalt bliver kidnappet af russiske gangstere. Målet er klart, Adrianna skal sælges som sexslave i USA.
Samtidigt ankommer den polske pige Veronika (Alicja Bachleda-Curus) til Mexico City sammen med en anden polsk pige. De tror, at de kommer til Mexico for at de senere skal få et legalt arbejde i USA. Men hurtigt viser det sig, at Veronika er blevet lokket til Mexico under falske forudsætninger. Hun bliver overmandet af sine kontaktpersoner, og finder hurtigt ud af at hun skal sendes til USA som sexslave. De to piger bliver sammen med en række andre piger og drenge sendt over grænsen til USA. Men Adriannas bror Jorge, er på sporet af menneskehandlerne, og vil gøre alt for at få sin søster tilbage. Han får kontakt med politimanden Ray (Kevin Kline) der selv leder efter sin datter, som er flygtet til Mexico med sin datter, som Ray frygter er blevet solgt til menneskehandlere.
De to kæmper en kamp imod tiden, da Adrianna skal sælges på en internet auktion til en mand i USA.

Denne film en et vidnesbyrd om en af de mest afskyelige former for forbrydelse, nemlig menneskehandel. Noget som foregår hver eneste evige dag, året rundt, døgnet rundt. Filmen er derfor en meget vigtigt film, for mange af os, er ikke klar over at denne forbrydelse sker. Man sidder en stor del af filmen med en stor klump i maven, og en lyst til at gøre noget ved disse forbrydere, som er ligeglade med disse menneskeskæbner, og kun interesseret i ussel mammon.

Filmen har vundet flere internationale filmpriser, hvilket er fuld fortjent. Skuespillet er gribende, og scenografi og musik er helt i top, i en meget afdæmpet tone, som passer filmens historie godt.

Filmen er instrueret af den forholdsvis ukendte tyske instruktør Marco Kreuzpainter, mens manuskriptforfatteren er den mere kendte Jose Rivera, der blandt andet har stået bag manuskriptet til Motorcykel dagbog.

Der er desværre ikke noget ekstramateriale til denne film, hvilket ellers ville have været godt. En dokumentar omkring menneskehandel kunne have hævet niveauet på denne udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Trade
Original Titel: Trade
Premieredato: 22. juli 2008
Instruktør: Marco Keuzpaintner
Skuespillere: Kevin Kline, Cesar Ramos, Alicja Bachleda, Paulina Gaitan
Spilletid: 115 min.
Selskab: Cetropolis entertainment, Nordisk Film, 2007
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...