Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Far Til Fire & V...
Far Til Fire & Vikingerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Twilight Zone - The Movie

20. december 2007 af Henrik Østergaard

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Twilight Zone - The Movie billede

Legendarisk amerikansk science fiction kult-serie overført til film af blandt andre John Landis og Spielberg.

Skabt af Rod Serling var ”The Twilight Zone” en amerikansk science fiction tv-serie, der kørte hver fredag i 1959. Det var en serie fyldt med mystik, gys og gru, tidsrejser og ikke mindst ofte meget overraskende slutninger. Afsnittene vrimlede ofte med rumvæsner, gale mordere og andre aburrde væsner. Den forsøgte at undersøge det 'ukendte', det som i serien bliver kaldt 'the twilight zone', derfor minder den også lidt om den senere 80'er-serie, ”Amazing Stories”. På dansk blev serien kaldt for ”På grænsen til det ukendte”. Signifikant var den en af de første science fiction-serier på TV, der tog genren seriøst.

Serien blev legendarisk og en kult-serie for mange, så i 1983 besluttede fire fans at lave en hyldest, en slag homage til den gamle serie ved at producere fire små 20 minutters lange film baseret på eller inspireret af klassiske afsnit. De fire segmenter, der ikke havde nogen sammenhæng med hinanden, blev så lagt efter hinanden med en fortællerstemme indimellem og derpå sendt ud i biograferne. De fire fans var ingen ringere end de fantasifulde instruktørere Steven Spielberg, John Landis, George Miller og Joe Dante. Og det lykkedes de fire at genskabe store dele af den gamle magi, og ikke mindst brugte flere af dem magien fra deres egne film.

John Landis, en instruktør med en lidt løs og letbenet produktion med film som ”Blues Brothers”, ”Coming to America” og ”Bomsen og Bumsen” i bæltet, lægger ud med både prolog (hvor man tydelig ser referencen til hans egen ”An American Werewolf in London”) og første segment, og markerer sig faktisk med det klart bedste afsnit. Han spinder en fabelagtig moralsk fortælling om en skinhellig person, der får en ordentlig dosis af sit eget had. Selve plottet med en mand der på en bar krænger sin sjæl ud overfor vennerne på en bar for derefter at blive drevet rundt af sine må have været en kraftig inspiration for Anders Thomas Jensen og Tomas Villum Jensens korte oscar-vinder ”Valgaften”. Dog er hovedpersonens mentale udgangspunkt og hans endeligt væsentlig anderledes i denne dystre historie. En godt drejet og dramatisk historie med virkelig intense og skræmmende scener og hvor alle sejl er sat til for at skabe den største mulige oplevelse.

Den åbenlyst største instruktør i kvartetten, Steven Spielberg, viser sig at komme med den klart svageste film af de fire. Den er langt mere stillestående end de andre, og det er ikke smart når den ligger efter Landis' moralske tidsrejse trip. Med utrolig flotte billeder viser den Spielberg, når han er bedst, men med en drivende sentimentalitet a la en rædsel som ”Hook”, ser man også Spielberg fra hans værste side. Med den magiske historie om en gruppe ældre borgere, der på et plejehjem bliver tilbudt en mirakuløs foryngelseskur af en mystisk fremmed, spillet af Scatman Crothers, må den lille film også have været inspirator for de senere så succesfulde ”Cocoon”-film.

Corman og Spielberg protegen Joe Dante (bl.a. ”Gremlins”) leverer et skægt, skræmmende og forrygende tegneserie inspireret flip med historien om en ung kvinde, der kommer på en rædselsvækkende en lille dreng som misbruger sine absurde tegneserieinspirerede kræfter til at slavebinde sin familie og andre han nu har brug for. Virkelig gode effekter benyttes maksimalt i dette herligt originale og overgearede genre 'clash'.

Den instruktør med de vel nok mest dystre film på samvittigheden, George Miller (Bla. ”Mad Max”-trilogien), leverer det sidste segment i filmen. En herlig grufuld og klaustrofobisk flyskræk-thriller med en fremragende udtryksfuld John Lithgow i hovedrollen som en neurotisk passager, der tror han ser et monster på flyets ene vinge, men historien er tvetydig og det giver en glimrende afslutning på den halvanden times klassisk Hollywood ramasjang.

Desværre fungerer ”The Twilight Zone – The Movie” dog ikke decideret som en film i sin helhed, idet der ikke er nogen reel sammenhæng mellem de enkelte afsnit, men det er dog heller ikke meningen, ligsom det heller ikke var meningen i den gamle serie, at der skulle være sammenhæng mellem de enkelte afsnit. I stedet står de fire utrolig stærkt i sig selv, og viser disse fire instruktørers enestående talent for at fortælle både klart forståelige og eftertænksomme samt gode og medrivende historier på film uden så mange dikkedarer.

”The Twilight Zone” præsenteres her i en lækker kopi. Soundtrack og billed er blevet digitaliseret og lyd lagt blandt andet 5.1 audio track for den optimale oplevelse. Desværre får man ikke andet end den originale biograftrailer med som ekstramatriale.

Det til trods har dvd udgaven af ”The Twilight Zone – The Movie” min varmeste anbefaling. Og ikke kun for fans af serien, idet denne filmudgave tilbyder herlige filmoplevelser fra fire fremragende instruktører.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:Warner Home Video.

Titel: Twilight Zone - The Movie
Original Titel: Twilight Zone - The Movie
Premieredato: 20. november 2007
Instruktør: John Landis, Steven Spielberg, Joe Dante, George Miller
Skuespillere: John Lithgow, Vic Morrow, Scatman Crothers, Dan Aykroyd, Albert Brooks
Spilletid: 101 min.
Selskab: Warner Bros., 1983
Genre: Sci-Fi
Billede fra Spielbergs film om en gruppe ældre menneskers mirakuløse foryngelseskur.
Billede fra Spielbergs film om en gruppe ældre menneskers mirakuløse foryngelseskur.
John Lithgow i George Millers glimrende flyskræk-thriller.
John Lithgow i George Millers glimrende flyskræk-thriller.


banner
Overskrift Højre Block
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
Clouds
The Godfather Co...
The New Mutants
Lykkebugten
The DefeatedKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...