Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Van Helsing

6. maj 2004 af Flemming Winther

3 stjerner Skriv en kommentar

Van Helsing billede

Skaberen af The Mummy og The Mummy II vender tilbage i vanlig stil med Van Helsing.

Gabriel Van Helsing (Hugh Jackman) er en speciel udsending af en hemmelig orden i Vatikanet i Rom. Hans opgave er at opsøge al ondskab af overnaturlig karakter, og uskadeliggøre den. I et koncept meget lig med James Bond filmene, har Van Helsing en række specialfremstillede våben og redskaber til rådighed. Hans næste og største opgave er at slå Grev Dracula ihjel (Richard Roxburgh). Det skal vise sig at være en mission som stiller i relief den meget diffuse og omtågede fortid som Van Helsing har. Selv kan Van Helsing ikke huske den, men det har et eller andet at gøre med Grev Dracula. Med sig får han den lidt specielle munk Carl (David Wenham). Sammen drager de til Transsylvanien og slår sig der sammen med Anna Valerius (Kate Beckinsale). Valeriusfamilien har, siden Dracula først begyndte at vise sit grimme ansigt, svoret at bekæmpe ham hvor de kan, og deres liv er knyttet til Draculas skæbne. I denne kamp mod den onde Dracula finder de ud af en masse ting som rykker på deres verden og sætter dem på en kurs mod liv eller død.

Intruktør Stephen Sommers er en gammel kending indenfor den overnaturlige actiongenre. Han har før stået for så store blockbustere som The Mummy og The Mummy II, som for år tilbage var meget store pengeslugere i biograferne. Han skriver selv manus til sine film og har en forkærlighed til det overnaturlige og det spektakulære. Hans kendte Mummy-film var udråbt til at være de nye Indiana Jones film, men nåede aldrig rigtig op i samme klasse. Nu prøver han igen med Van Helsing, en film der tager mange gamle myter og monster-romaner op til nærmere overvejelse. Sommers er en ganske habil actioninstruktør og det kommer fint til udtryk i hans hæsblæsende scener og ganske udmærkede klip. Han kan godt finde ud af at skrue en god actionfilm sammen. Musikken er komponeret af Alan Silvestri, en stor stor kanon indenfor filmmusik, og han er sluppet helt godt af sted med soundtracket til denne film. Han har taget elementer af en ret goth-agtig stil med specielle lokale instrumenter og blandet den sammen til et soundtrack som bakker den actionprægede handling godt op. Skuespillerne er nogle af de mere populære lige i øjeblikket. Hovedrollen blev skrevet specielt til Hugh Jackman og man må sige at han klarer det ret fint, taget i betragtning at rollen dog ikke er specielt dyb. Det er ingen af dem rent faktisk. David Wenham, som vi før har set spille Faramir i Ringenes Herre filmene, gør det helt udmærket som den lidt kiksede og kluntede præst, men ingen af skuespillerne gør noget prangende ud af sig.

Van Helsing er en popfilm. Stephen Sommers eneste mål med hans film lader til at være at underholde, og det må man sige at det gør den også fint nok. Sommers kan godt lide at lave sine film meget overdrevne og meget ofte bliver plottet ofret for at skabe et scenarie hvor karaktererne kan gå i ekstremerne med deres action. Det så vi i The Mummy-filmene og nu i Van Helsing. Så kan man se bort fra det gennemhullede plot og de meget søgte forklaringer, så er Van Helsing faktisk en meget habil actionfilm. Stephen Sommers er god til det han laver, og det kunne være interessant at se hvad der kom ud af det hvis han fik et godt manus at arbejde efter. Jeg vil gerne sammenligne ham lidt med James Cameron i hans stil og det er den stil, som jeg tror, der gør Sommers til en intruktør der laver store blockbusters. Jeg vil mene Van Helsing er et must-see for folk der har en eller anden forkærlighed for vampyrer og varulve. Men alt i alt lider den hårdt under ikke at have et fornuftigt plot.

Titel: Van Helsing
Original Titel: Van Helsing
Premieredato: 6. maj 2004
Instruktør: Stephen Sommers
Skuespillere: Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh, David Wenham, Shuler Hensley, Elena Anaya, Will Kemp
Spilletid: 132 min.
Selskab: Universal Studios, 2004
Genre: Action
Link: http://www.vanhelsing.net/

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...