Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Vor Herre Bevar´s

21. maj 2009 af Jesper Skovlund

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Vor Herre Bevar´s billede

Bill Maher er ikke nogen Michael Moore, for der er ingen afsløringer at diske op med – men morsomt er det!

Den amerikanske standupper Bill Maher opsøger religiøse mennesker – hovedsagligt kristne, jøder og muslimer – rundt omkring i verden og konfronterer dem med deres religiøse urimeligheder, deres dogmer. Maher konfronterer mao de mennesker der læser de hellige skrifter, som om de er skrevet af deres guder selv. Og så konfronterer han de der spinder guld på at fremstille sig selv som Gudens sande repræsentanter på Jorden. Instruktøren er Larry Charles som også instruerede ”Borat” (2006).

Maher er sådan set ikke interesseret i dialog. Vigtigere er det for ham at latterliggøre fundamentalisterne. I ”interview” efter ”interview” får ofrene knapt lov at tale ud, førend han har latterliggjort deres argumentation. Man morer sig godt og har (næsten) ikke ondt af ofrene.

Vi møder bl.a. truckere i en truckerkirke, der bliver sure over, at skulle forklare jomfrufødslen; mormoner der disker op med de mest utrolige science-fiction-historier. Vi overværer opbygningen af et million-dollar-landskab, hvor små børn leger op og ned ad dinosaurer (tag den, Darwin!). Vi møder en der hver dag bærer kors til et kulisse-golgatha, imens tilskuere ser klappende på, osv osv. Det er bemærkelsesværdigt, at de to mest fornuftige mennesker på Mahers vej rundt i verden er to præster i Vatikanstaten (hvoraf den ene endda er videnskabsmand!). I øvrigt ærgerligt, at Geert Wilders får (om end lidt) taleplads angående islam som krigerisk. I det hele taget har Maher slet ikke øjne for, at nogle af de største uvidenskabelige religionskritikere er gennemførte fundamentalister. Det kunne unægtelig have gjort filmen noget mere sprængfarlig. Men han holder da lykkeligvis sig selv fri for at falde i fundamentalistgrøften. Argumentationen er vidensbaseret og meget morsomt formidlet af en ordekvilibrist der tydeligvis har sat sig ind i tingene.

Måske er Bill Maher ikke nogen Michael Moore, for når ret skal være ret er der sådan set ingen afsløringer at diske op med; vi har vel altid vidst, at der er religiøse dogmer og dogmatikere til. Fænomenet er bare blevet så meget mere påtrængende de sidste år. Og det hvad enten man banker et helt parti op på at ville smide muslimer ud af landet med kristendom og nationalisme som argumentation, eller man spænder et bombebælte på sig og springer sig selv og en masse andre mennesker i luften i Gudens navn.

Der er desværre intet ekstramateriale på dvd-en.
Sandrew Metronome</a

Titel: Vor Herre Bevar´s
Original Titel: Religulous
Premieredato: 5. maj 2009
Instruktør: Larry Charles
Skuespillere: Bill Maher, Steve Burg, Francis Collins, George Coyne, Jerry Cummings, Jose Luis De Jesus Miranda, Reginald Foster, Ted Haggard, Dean Hamer, Ken Ham
Spilletid: 97 min.
Selskab: Thousand Words, 2008
Genre: Dokumentar
Link: http://lionsgate.com/religulous/

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...