Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Wake up and Die.

17. juni 2013 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar

Wake up and Die. billede

Wake up and Die er en blodig lille thriller tilsat overnaturlige elementer. Ikke videre spændende men bestemt et dristigt forsøg ud i genren, og det skal den have ros for.

Den smukke Claissa (Andrea Montenegro) vågner en morgen, ganske nøgen I sengen med den forførende Dorian (Fernando Bohorquez). De har tilsyneladende haft en heftig nat sammen, først i byen og senere i hans seng. Claissa kan bare ikke rigtigt huske noget. Men Dorian er tilsyneladende ikke den pæne fyr, han først giver sig ud for at være. Han voldtager på bistialsk vis Claissa og slår hende derefter ihjel. Til hendes store overraskelse vågner hun nu op igen, til en ny morgen i Dorians seng. Det samme sker, og efter Claissa igen er blevet dræbt vågner hun på ny, ved siden af hendes kommende morder. Claissa er tilsyneladende fanget i en ond spiral, og må igen og igen opleve at blive slået ihjel, hver gang på en ny brutal måde. Men hvad er det der sker, og kan hun bruge de brudstykker hun har i sin hukommelse til at opklare mysteriet og sin egen død ?

Wake up and Die er en Colombiansk film, og man kan mærke at den er instruktørens hjertebarn. Han har også selv skrevet historien, og hans navn dukker mange gange op i rulleteksterne. Det er helt sikkert ikke en uintressant historie og ide, men selvom den bestemt har sine øjeblikke, så virker de 80 min. den vare desværre i perioder som en evighed. Man keder sig, og da man endelig får en forløsning på mysteriet, har man mistet interessen, og slutningen bliver en fesen omgang.

De 2 medvirkende gør deres for at holde os fanget, og de giver også alt hvad de har lært på skuespilerskolen, selvom intet nok havde forberedt dem på den her historie, hvor de nærmest i alle scener spiller ganske nøgne.

Wake up and Die vil af undertegnede blive husket bedste for scenen hvor Claissa bevæger sig ind i Dorians kælder, og finder reoler fyldt med syltetøjsglas hvori der ligger afskårne kvindelige kønsorganer. Det er en overbevisende og yderst skræmmende scene, og dem måtte der godt have været flere af.

Ekstramateriale.

Som ekstramateriale er der kun filmens trailer, et slideshow med billeder fra filmen og et udmærket trailershow for andre udgivelser fra Another World Entertainment.

Ekstramaterialet får 1 stjerne ud af 6 mulige.

Wake up and Die kan ses med både Spansk og Engelsk tale og det er naturligvis muligt at se den med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Wake up and Die
Original Titel: Volver a morir.
Premieredato: 17. juni 2013
Instruktør: Miguel Urrutia.
Skuespillere: Andrea Montenegro, Fernando Bohorquez.
Spilletid: 81 min.
Selskab: 2011
Genre: Gyserbanner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...