Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Walk the Line – 2-disc dvd collector’s edition

20. juli 2006 af Maria Moni

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Walk the Line – 2-disc dvd collector’s edition  billede

Walk the Line er en udmærket musikfilm, som portrætterer sangeren Johnny Cash’ turbulente liv med musik, stoffer og kampen for sin livslange kærlighed June Carter.

Walk the Line kommer i kølvandet på sidste års succesfilm Ray, som portrætterede legenden Ray Charles og hans kaotiske, men succesfulde liv som musiker. Hverken filmen Walk the Line eller Joaquin Phoenix’ præstation, som Johnny Cash lever op til den præstation, som Jamie Foxx leverede i Ray, og man burde efter min mening have ventet med at udgive Walk the Line, indtil støvet efter den fænomenale gode Ray havde lagt sig.

Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vokser op i et fattigt hjem i Arkansas, hvor hele familien er tvunget til at arbejde i marken for at tjene til føden. Om aftenen hører Johnny radio, hvor den berømte Carter familie optræder mens hans storebror Jack (Lucas Till) møjsommeligt studerer Bibelen. Johnny ser op til sin ældre bror, som er farens (Robert Patrick) yndling, fordi han er så flittigt og betænksom. Johnny har ikke sin brors styrke og målrettethed, men han elsker at synge, og han har lært alle sangene i sin mors (Shelby Lynne) sangbog ”Heavenly Highway Hymns” udenad. Da drengene en dag skal hjælpe til på savværket, er Johnny indirekte skyld i at storebroren saver sig i hånden. Der går infektion i såret og Jack dør til farens store fortrydelse. Han bebrejder Johnny for tabet af Jack, og denne konflikt bliver et evig problem mellem Johnny og faren.

Årene går og Johnny flytter hjemmefra. Han gifter sig med sin ungdomskæreste Vivian (Ginnifer Goodwin), og de stifter familie sammen. Johnny slider i det som dørsælger, men musikken fylder stadig meget i hans liv. Han skriver tekster og komponere musik meget imod sin kones vilje. Hun ønsker, at han skal opgive sine musikdrømme og i stedet for begynde at arbejde i hendes fars firma. Disse diskussioner bliver begyndelsen på ende på deres ægteskab. Situationen forværres, da Johnny får en kontrakt og hans musikdrømme begynder at blive til virkelighed. Han drager på turne med famøse navne som Elvis Presley, Jerry Lee Lewis og hans barndomskærlighed June Carter. De er begge tiltrukket af hinanden, men da de begge er involveret i hvert deres ægteskab, bliver det ikke til mere end en uskyldig flirt imellem dem. Johnny har svært ved at takle sine følelser for June og det hårde turneliv, så han begynder at tage stoffer. Selvom han opnår kæmpe succes med sin musik, føler han sig stadig som en fiasko rent familiemæssigt. Han kan ikke være sammen med den kvinde han elsker, og ligegyldigt, hvad han gør, kan han ikke opnå sin fars anerkendelse, som han desperat søger.

Filmen følger Johnny Cash indtil det punkt, hvor June Carter endelig siger ja til at gifte sig med ham. Efter min mening er Walk the Line alt for lang i forhold til hvor meget filmen vælger at afdække af Cash’ liv og musikkarriere. Filmen fungerer blot som en introduktion til Cash’ fantastiske karriere, og man føler sig en lille smule snydt, da filmen slutter. Jeg synes at filmen har en tendens til at blive for langtrukket og triviel. Det er ikke første gang, at en musikers stofmisbrug og tragiske barndom bliver udpenslet på det hvide lærred, og man sidder og savner en mere nuanceret gengivelse af legenden. Walk the Line minder efter min mening for meget om Ray, som var en fantastisk film. Desværre kan James Mangold slet ikke hamle op med sit års succes, og man skulle efter min mening enten have ventet med at udgive Walk the Line eller have haft en anden indgangsvinkel til historien. Både Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon leverer fremragende præstationer. Dog er jeg lidt overrasket over, at Witherspoons præstation blev belønnet med en oscar.

Ekstramateriale
Disc 1 indeholder en lille smule ekstramateriale, som blandt andet tæller en feature commentary af instruktøren James Mangold, og en række deleted scenes.
Disc 2
Den anden dvd indeholder hovedsageligt materiale, som lige så godt kunne have figureret, som ekstramateriale på den første dvd. Disc 2 indeholder ”Johnny Cash Jukebox”, hvor udvalgte sange fra filmen er gengivet i forlænget versioner. ”Folsom: Cash and the comeback” er en minibiografi fortalt af venner og bekendte om Johnny Cash’ karrierecomeback. ”Ring of fire: the passion of Johnny and June” handler om Johnny og Junes romantiske forhold. ”Becoming Cash/ becoming Carter” handler om instruktørens proces med at caste de perfekte skuespillere til rollerne som Johnny Cash og June Carter. ”Celebrating the man in black: the making of Walk the Line” er en featurette, som går bag om produktionen af filmen. ”Cash and his faith” er historien om den religiøse Johnny Cash bliver hovedsageligt fortalt af Joanne Cash Yates, som er Johnny Cash søster. Materialet er ikke særlig omfangsrigt eller opfindsomt, så det bliver ikke til mere end 4 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af

SF/Fox.

Titel: Walk the Line
Original Titel: Walk the Line
Premieredato: 27. juni 2006
Instruktør: James Mangold
Skuespillere: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Ginnifer Goodwin, Robert Patrick, Dallas Roberts, Dan John Miller, Larry Bagby, Shelby Lynne, Tyler Hilton, Waylon Malloy Payne, Lucas Till.
Spilletid: 136 min.
Selskab: Fox 2000 Pitures/ Tree Line Films
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...