Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

We Steal Secrets

12. februar 2014 af Jesper Skovlund

5 stjerner Skriv en kommentar

We Steal Secrets billede

Skal der virkelig ikke mere til at lægge en så vigtig debat ned!

En vred bruger af InternetMovieDataBase skriver forarget om denne dokumentarfilm, at den ikke har forstået Julian Asanges rolle i WikiLeaks. For undertegnede er det måske akkurat det filmen har. Ikke et øjeblik i løbet af den over to timer lange film er man i tvivl om, at WikiLeaks spiller/spillede en vigtig rolle i og med informationssamfundets blomstring. Til gengæld er man heller ikke i tvivl om, når de to timer er gået, at Julian Assange, som det bliver sagt, både skabte WikiLeaks men måske også var den der brød det ned igen. Han blev en ”rockstjerne” som successen steg til hovedet – og den vrede bruger på IMDB er utvivlsomt en dedikeret fan der ikke tåler kritik af stjernen.

Inden man kommer så langt, er vi ført grundigt og kompetent gennem WikiLeaks historie med et væld af interviews med centrale figurer i og omkring organisationen. Undtagen Julian Assange som ville have 1 million dollars for at stille op. Det er selvfølgelig ærgerligt, men måske også et godt eksempel på den mere eller mindre selvvalgte isolation som han har bygget op, kan man forstå, efterhånden som verden reagerede på de voldsomme afsløringer, han stod i spidsen for.

Hvis man har fulgt lidt med i WikiLeaks´ udvikling, er der sådan set ikke noget nyt i beretningen om, hvordan en ung australsk hacker skifter jagten på adrenalinsuset ved at hacke sig ind i NASA ud med kampen for at lade whistleblowere komme til orde. Til gengæld bliver historien ikke mindre spændende denne gang af, at nogle af WikiLeaks argeste amerikanske modstandere fra efterretningsside stiller op – og så det fortællemæssige greb, at historien mere og mere snævrer sig ind om stifteren, Julian Assange og derved bliver en utvetydig illustration af pointen; at personen Assange står i vejen for WikiLeaks´ succes. Modstanderne af WikiLeaks kunne ikke have ønsket sig bedre udfald af sagen WikiLeaks. I øvrigt er det et scoop, at det er lykkedes instruktøren Alex Gibney at interviewe den ene af de to svenske kvinder der i første omgang anklagede Assange for voldtægt – men som nu anklager ham for at flå kondomet i stykker under samlejet! En højst bizar sag som man har svært ved at se efterfølgende skulle kunne betyde udlevering til USA, hvis Assange mødte op i retten i Stockholm. USA har i øvrigt ikke har rejst tiltale mod manden.

WikiLeaks´ highlights er afsløringerne af bankskandaler på Island og grusomhederne i krigene i Irak og Afghanistan – garneret med vestens diplomaters utvetydige sandheder om statslederne. Den historie afsluttes ikke med denne films grundige gennemgang. Tværtimod åbner den igen for en utrolig vigtig debat om demokrati i en verden fuld af digital information. En debat der pludselig døde, da de svenske myndigheder rejste en sextiltale mod Assange og da han efterfølgende isolerede sig på den Ecuadoranske ambassade i London, hvor han sidder den dag i dag. Skal der virkelig ikke mere til at lægge en så vigtig debat ned!

Der er intet ekstramateriale på DVD-en.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Universal Pictures.

Titel: We Steal Secrets
Original Titel: We Steal Secrets
Premieredato: 23. januar 2014
Instruktør: Alex Gibney
Skuespillere:
Spilletid: 130 min.
Selskab: Jigsaw, Global Produce, Universal Pictures
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...