Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Downton Abbey
Downton Abbey billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

YAO

18. juli 2019 af Sofie Svane

4 stjerner Skriv en kommentar

YAO billede

“Tiden i ørkenen er ikke fransk tid. Den har evigheden med sig.”

Yao er en 13-årig dreng med drømme og et umætteligt ønske om at møde sit store idol, den franske skuespiller Seydou Tall (Omar Sy), som har skrevet en bog. Yao har memoreret bogen, så han kan den udenad, og da Seydou Tall kommer til Senegal for at promovere sin bog, tager Yao en resolut beslutning. Han stikker af fra sin landsby og begiver sig 387 kilometer gennem Senegal til Dakar for at få en autograf og møde sit idol.

Det er første gang Seydou Tall besøger sit hjemland, og efter lidt hovedrysten bliver han grebet af Yaos ihærdighed og beslutter sig for at følge ham hjem til landsbyen, så han ikke skal rejse alene tilbage.

Det bliver en rejse ikke blot gennem Senegals smukke natur og levende landskab, men også en kulturel rejse, der tager Seydou Tall tilbage til sine rødder i et land, hvor tingene ikke altid går som planlagt og tiden har sine egne rammer.

Det er Omar Sy, der spiller Seydou Tall (De Urørlige, Samba og X-men: Days of Future Past). Sammen med Yao der bliver spillet af Lionel Basse bærer han filmen. Han er velcastet, og hans kendte charme fra tidligere komedier, får lov at skinne igennem.

I mødet mellem de to får vi afspejlet kontrasten mellem livet i en landsby i Senegal og livet i Frankrigs storbyer, og humoren og latteren er ikke langt væk gennem denne dannelsesrejse, der byder på mange overraskelser for Seydou Tall.

Dialogen flyder frit og naturligt gennem de mennesker han møder på vejen og antydninger taler stærkere end nogen direkte forklaring.
Landskabet er smukt og billederne får sit eget sprog, fint fulgt af lydspor og synliggørelse af hvordan små tilsyneladende ubetydeligt beslutninger kan have store konsekvenser.

YAO er en varm fortælling fuld af humor og kulturelle referencer i mødet mellem to verdener. Gennem fine detaljer viser den varmen i venskab og mødet mellem mennesker, der er bundet sammen af ting uden for tid og sted, og som efterlader sit publikum i godt humør.

Trailer:

Titel: YAO
Original Titel: YAO
Premieredato: 18. juli 2019
Instruktør: Philippe Godeau
Skuespillere: Omar Sy, Lionel Basse, Fatoumata Diawara
Spilletid: 103 min.
Selskab: Another World Entertainment – Frankrig/Senegal 2018
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Gentlemen
The Invisible Man
Bombshell - Opgø...
BARN
Joker
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...