Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Alle For Fire
Alle For Fire billede

Thor: Love And T...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Zathura – et rumeventyr.

19. august 2006 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Zathura – et rumeventyr. billede

Zathura er et stort opsat rumeventyr for hele familien. Eller det e vel hvad den er tænkt som. Desværre drukner det hele i bulder og brag, og slut resultatet er desværre blevet en kedelig omgang.

Brødrene Walter og Danny er alene hjemme fordi deres fraskilte forældre ikke rigtigt har tid til dem. De er nu alene i deres fars store gamle hus, sammen med deres ældre søster Lisa. Deres far skal nemlig lige på en kort tur ind til arbejdet. Lisa er mest optaget af sin iPod, og af at sove længe så hun kan være udhvilet til aftnes date. Men under et skænderi med sin ældre broder finder Danny et gammelt mekanisk bræt-spil i kælderen. ”Zathura” hedder spillet, der umiddelbart ser kedeligt ud, men som snart viser sig at indeholde langt mere spænding end de 2 drenge nogensinde har drømt om. For knap har de startet spillet før deres fars gamle hus river sig løs og frit svævende i det ydre rum, bliver gennemhullet af en meteor regn.

Drengene må skiftes til at spille, og først når de er i mål, vil tiden blive spolet tilbage, og de kan komme hjem til jorden og den sikre villavej hvor huset før stod.
Hver gang det er ens tur må man trække et kort og kortet bestemmer hvad der nu skal ske. Det bliver en vild tur i rummet for Walt og Danny, der må op imod en vild og voldsom robot med programmerings problemer og rødglødende planeter med et yderst tiltrækkende magnetfelt.. Værst er de skrækkelige øglemænd der vil kapre huset, og brænde det hele op så de selv kan nyde godt af varmen. Men heldigvis har drengene reddet en mystisk astronaut, der ikke helt vil røbe hvem han i virkeligheden er. Han vil kun, sige at han er rejst igennem et tidshul og derfor er rigtig sulten efter burger og andet lækkert fra køleskabet.
Men tiden afslører alt og da de to rumeventyrere og deres søster må erkende sandheden om astronauten bliver virkeligheden pludselig en helt anden og specielt Lisa fortryder at hun har sagt at han har kønne øjne.

Lyder historien om et brætspil der får mystiske ting til at ske bekendt? Så er det fordi Zethura er skrevet af den samme forfatter, der også skrev historien til Jumanji. Jumanji var filmen om nogle børn, der spiller et brætspil hvorfra der vælter levende dyr ud i den virkelige verden. Robin Williams har en af rollerne sammen med en ung Kirsten Dunst.

Instruktøren Jon Fraveau, der står bag instruktionen af rumeventyret har før lavet film der har delt publikum i to lejrer, dem der syntes om det, og dem der bestemt ikke bryder sig om Jon Fraveaus instruktør talenter. Han har bland andet instrueret superhelte dramaet Daredevil, og tennis soapen Wimbledon med en ketcher svingende Kirsten Dunst. Jon Fraveau har også lavet komet dramaet Deep Impact, der måske siger et og andet om hans talenter.

Zethura er stort opsat. Der er vilde effekter og masser af bulder og brag. Desværre drukner det hele i en tynd historie og skuespillet kunne også være bedrer. Jeg ved godt det er børn, men helt ærligt så er der set bedre børneskuespillere, end dem der optræder på meget slap line i Zathura.

Zethura er et godt eksempel på at tomme tønder buldre mest, og de mange flotte effekter trækker end ikke op i den samlede oplevelse. Det er slapt og uinteressant underholdning der flimre forbi ens øjne med lysets hastighed og desværre er glemt ligeså hurtigt.

Ekstramateriale.

Kommentarspor med Jon Favreau og Peter Billingsley.

Making of Zathura.

The Visual Effects.

Cast of Zathura.

Making the Game.

Miniatures and the world of Zathura.

Zorgons, Robots and Frozen Lisa.

The World of Chris Van Allsburg.

Trailers til andre film.

Ekstramaterialet på Zathura – et rumeventyr er faktisk meget spændende. Der er masser af små programmer der fint fortæller om de forskellige facetter af filmens tilblivelse. Ikke alt er selvfølgelig lige spændende, men der lidt for enhver smag.
Der er blandt andet et afsnit om de miniature modeller der er blevet brugt i filmen. Der bliver fortalt om de valg der står bag brugen af modeller frem for digitale effekter og desuden masser af billeder fra produktionen.

Samlet karakter fra ekstramaterialet er 3 ud af 6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Zathura – et rumeventyr.
Original Titel: Zathura – a space adventure.
Premieredato: 22. august 2006
Instruktør: Jon Fraveau.
Skuespillere: Jonah Bobo, Josh Hutcherson, Dax Shepard, Kirsten Stewart, Derek Mears, Tim Robbins, Frank Oz
Spilletid: 113 min.
Selskab: Colombia Pictures. 2005
Genre: Action
De to brødrer der må spile spillet til den bitre ende.
De to brødrer der må spile spillet til den bitre ende.
De hyggelige familiehus er her lidt på afveje.
De hyggelige familiehus er her lidt på afveje.
Den engelske plakat til Zathura - et rumeventyr.
Den engelske plakat til Zathura - et rumeventyr.


banner
Overskrift Højre Block
Prey (Disney+)
Murina
Min sommer i Pro...
Resten af Livet
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
PlaygroundKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...