Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Zoolander - Two Movie Collection

4. august 2016 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Zoolander - Two Movie Collection billede

En komedie-nyklassiker og den svære opfølger

Det er måske ikke synderligt svært at gøre grin med modeverdenen, som nogle gange er en joke i sig selv. Men det er noget af en præstation at være så dum som Ben Stiller er i de to ’Zoolander’-film.

Klicheerne får fuld skrue og med en herlig dead-pan humor og gakkede optrin er ’Zoolander’ fra 2001 med dens ”blue steel”-look nærmest en nyklassiker eller kultklassiker indenfor sin genre.

Stiller er topmodellen Derek Zoolander, der med trutmund, sort strithår og en hjernekapacitet nær nul procent, har haft en gloværdig karriere. Han må slå sig sammen med ærkerivalen Hansel (bræktuden Owen Wilson), da han bliver offer for et komplet for at slå statsministeren af Malaysia ihjel, da han vil stoppe børnearbejde. Hjernen bag det hele er mode-mogulen Mugatu (Will Ferrell med karrierens sprødeste frisure) – og han giver ikke så let op.

Derek Zoolander er lige så dum som Harry og Llyod i ’Dum og dummere’ tilsammen og Ben Stiller leverer den ene mere hjernedøde og hyldende morsomme replik efter den anden. Spundet over et kikset krimiplot med et hav af sjove gæsteoptrædener og cameos er ’Zoolander’ et både charmende og vanvittigt sjovt selskab med et hav af kulte-scener og geniale dumheder.

Små 14 år senere og efter et kæmpe hype-hysteri kom ’Zoolander 2’ – og det er noget af en skuffelse. Humoren er blevet endnu mere fladpandet og plottet endnu mere udvandet; denne gang skal Zoolander redde sin søn, som (åbenbart) er en kilde til evigt liv – og igen er Mugatu på spil og han har op til flere (åbenlyse) esser i ærmet.

Det er et overtal af cameos fra rock- og popstjerner (Sting, Justin Bieber, Katy Perry) over diverse mode-konger (Tommy Hilfinger, Marc Jacobs, Wang) til anderkendte skuespillere (John Malkovich, Kiefer Sutherland, Benedict Cumberbatch), så mange at det til sidst mister sin humoristiske værdi og nærmest bare ender i blær fra Stiller & co.

Taget i betragtning at Stiller og instruktør Justin Theroux på manuskriptsiden har allieret sig med Nicholas Stoller (’Bad Neighbours’, ’Yes Man’) og John Hamburg (’Meet The Parents’, ’I love you, man’) er det utroligt at man ikke har kunne få en mere sammenhængende historie ud af ’Zoolander 2’, der trods sine øjeblikke (ikke mindst den altid morsomme Kristen Wiig), er en noget halvsløj omgang.

Enten er man til ’Zoolander’ eller ej. Efterfølgeren er nogenlunde underholdende, men et gensyn med etteren fra 2001 er absolut anbefalingsværdigt. *Blue steel* - and fade out.

Ekstramateriale
Blu Ray'en er fyldt med udmærket materiale om ’Zoolander’-filmene, der omhandler ’The Zoolander Legacy’, ’Go Big og Go Rome’, ’Drake Sather: The Man Who Created Zooland’ og ’Youth Milk’.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Zoolander - Two Movie Collection
Original Titel: Zoolander - Two Movie Collection
Premieredato: 4. august 2016
Instruktør: Ben Stiller, Justin Theroux
Skuespillere: Will Ferrell, Jon Voight, Penélope Cruz, Ben Stiller, Christine Taylor, Jerry Stiller, David Duchovny, Justin Bieber, Jon Daly, Katie Couric, Amy Stiller, Charlotte Townsend
Spilletid: 191 min.
Selskab: Fox-Paramount, 2016
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...