Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Zozo

20. januar 2006 af Kasper Warrer Krogager

6 stjerner Skriv en kommentar

Zozo billede

En storslået fortælling om en drengs rejse til det ukendte.

Zozo er vokset op i Beirut i Libanon i slutningen af 80`erne under borgerkrigen. På trods af krigen lever Zozo og hans familie et normalt liv. I mens bomberne falder udenfor lytter familien til bånd og kigger på billeder som farmor og farfar har sendt fra Sverige, der hvor de skal til ligeså snart de har fået dokumentar og papirer tilsendt.

En dag sker det så, Zozo bliver skilt fra familien og bliver tvunget til at prøve at komme til Sverige alene - et ukendt land for en lille dreng. På vejen møder han Rita, en pige som hjælper Zozo på sin vej. I Sverige viser det sig at tingene ikke var som Zozo troede. I Sverige er farfar et kraftfuldt forbillede, som kræver at Zozo ikke løber med halen mellem benene når der sker noget "Når nogen slår dig, så slår du hårdere tilbage", men sådan er Zozo ikke.

Jo længere tid der går jo mindre fjendsk og fremmed bliver landet og omgivelserne. Langsomt men sikkert vænner Zozo sig til landet og omgivelserne og venskabet med den anden udstødte fra klassen viser sig at være et skridt på vejen til et liv med helt andre muligheder.

Josef Fares (Jalla Jalla og Kops) kommer her med sin 3 spillefilm som virkelig rammer med et brag, en storslået film som man kun kan tage til sig.

Det eneste negative ved filmen er dog at der mangler navne, man finder f. eks aldrig ud af hvad Zozo`s søster eller bror hedder og det kan godt øddelægge deres personlighed. Noget af det vildeste ved filmen og som jeg selv blev utroligt meget overrasket over var effekterne som simpelthen river en selv ind i filmen, nogle af mest troværdige effekter jeg nogensinde har set.

I rollen som Zozo ses debutanten Imad Creidi som gør det overbevisende godt og utroligt nok lærte han svensk på ikke mindre end nogle uger. Faktisk er der kun 1 skuespiller med i filmen som har erfaring med film og det er Carmen Lebbos som spiller Zozo`s mor. Josef Fares har taget en kæmpe chance omkring alle de nye ansigter i filmen og "thumps up" for det. For alle medvirkende har været meget troværdige.

Det er en film der helt sikkert kommer langt og lad os håbe at filmen bliver nomineret til en Oscar.

Titel: Zozo
Original Titel: Zozo
Premieredato: 20. januar 2006
Instruktør: Josef Fares
Skuespillere: Imad Cridi, Antoinette Turk, Elias Gergi, Carmen Lebbos, Viktor Axelsson, Charbel Iskandar, Yasmine Awad, Jad Stephan.
Spilletid: 103 min.
Selskab: Memfis Film 2006
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...