Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

16 Blocks

7. december 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

16 Blocks billede

En kriminalbetjent skal eskortere et vidne sølle 16 boligblokke, fra arresten til retsbygningen. Problemet er at ”pakken” skal vidne mod en hær af korrupte politifolk!!!

Jack Mosley (Bruce Willis), er integreret del af uniformen, den nærmest civile. Men jobbet fik tag i ham, og blev selv en af de skånselsløse, korrupte. Da han efter endnu en slidsom nattevagt prøver at stemple ud, for han den ekstra tjans, på grund af personalemangel, at skulle føre et vidne til en retsbygning. Kun seksten blokke/gader derfra! Vidnet Eddie Bunker (Mos Def) som han henter nede i kælderen/arresten for hurtigt Jack til at have fortrudt sin hjælpsomhed, med Eddie´s evindelige nasale talestrøm, begynder tørsten at melde sig for Jack. Midt i den trafik, parkerer han og går ind for at forsyne sig med noget der kan holde ædrueligheden stangen. Eddie er pludselig i stor livsfare, siddende i bilen, en varevogn er fulgt efter, og en er steget ud og trækker sin pistol mod vidnet. Men Jack er åbenbart af en bestemt kaliber, og får reddet situationen. Og søger skjul i en af stamværtshusene, hvor Mosley tilkalder sine gamle venner fra korpset. Men Eddie får det meget dårlig, bliver dissideret ubehageligt til mode, da en kriminaldetektiv Shue dukker op. Pludselig går det op for Mosley, at Eddie har politifolk på anklagerbænken. Og at han muligvis også selv kunne ryge i svinget. Et vidne der kan sætte en hel korps af korrupte betjente bag tremmer. Jack ser pludselig lyset forude, en åbenbaring af de store, og vælger at være den gode betjent. Han undslipper med Bunker, og har nu et hav af desperate betjente der vil gøre alt for at få vidnet elimineret, og Jack med, en masse nervøse pistoler med dødelige kugler venter på at gå af!

Bruce Willis spiller forrygende som den opgivende, alkoholiserede og korrupte Jack Mosley, forfriskende i sin fortolkning. Mos Def, kan man holde den nasale snakkemaskine ud der fortager sig alt efter at spændings momentum er stigende, så er han også ganske god. Et hyggeligt gensyn med David Morse (bl.a. ”Dancer In The Dark”)
Instruktøren Richard Donner har med de store blockbuster ”Lethal Weapon 1-4 ” (”Dødbringende Våben”), ”Maverick”, ”Scrooged”, ”Superman” og ikke mindst gyserklassikeren ”The Omen”, en god solid indsigt i forskellige genre, og denne begår han sig også med lethed i. En flot og forfriskende film, som der er så mange af, men denne er en af disse der har momentet.

Lidt ekstra at hygge sig med er trailers fra ”Stormbreaker”, ”Black Dahlia” og ”Trust The Man”. En lille snigkigger på ”Lucky Mister Slevin” ”The King” m.fl.
Så er der kommentarer fra instruktøren omkring fraklip, og så den interessante alternative slutning som flere dvd udgivelser burde involvere sig og instruktører. Og denne er også ganske interessant.

Titel: 16 Blocks
Original Titel: 16 Blocks
Premieredato: 28. november 2006
Instruktør: Richard Donner
Skuespillere: Bruce Willis, Mos Def, David Morse, Jenna Stern, Robert Zacki, Casey Sander, Cylk Cozart, Patrick Garrow
Spilletid: 97 min.
Selskab: Millennium Films/Cheyenne Enterprises/2006
Genre: Action
Link: http://www2.warnerbros.com/16blocks/index.html


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...