Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

24 Timer, sæson V

18. februar 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

24 Timer, sæson V billede

Jack Bauer er tilbage, efter i 18 måneder at have iscenesat sin egen død. En vellykket attentat på USA´s præsident har bragt ham tilbage i lyset. Igen venter der en meget lang arbejdsdag for Bauer.

For femte gang har speciel agent Bauer (Kiefer Sutherland) et stævnemøde med problemer på nationalt plan. Hans gode ven, præsident Palmer er blevet myrdet, og da det kommer op til overfladen at Jack stadig er i live, bliver mordet hæftet på hans skuldre. CTU (det centrale antiterrorkorps), hans tidligere arbejdsplads, og en speciel enhed for amerikansk sikkerhedsvæsen, gør alt hvad der står i deres magt for at rense ham. Det lykkedes og Jack møder ”overfladen”. Men den ene ulykke tager den anden i hånden. Et hold terrorister har med gidseltagning okkuperet lufthavnen i Los Angeles. Og tilfældet sker at Jack er i lufthavnen, og gemmer sig i rør skakten.
Via forskellige omstændigheder får de (Jack og CTU m.fl.) overmandet terroristerne. Desværre viser det sig at en af gidslerne var med i gruppen, og nu er forsvundet. Det hele var et dække af noget endnu større. I selve lufthavnen, befandt der sig dødsens farlig beholdere med nervegas. Og alt peger mod et nært forstående angreb på hele den civile befolkning i LA.
Samtidig har den afløsende præsident Logan et topmøde med Ruslands præsident Suvarov, at underskrive en nedrustningsaftale. Og det er præcis dette terroristerne vil sætte sig imod. Bauer er ingredienser af noget ganske specielt, og som en kokke elev siger han ja tak til en hver ordre der kan sende ham i døden! Men for hver ting der bliver optrappet, viser der sig endnu større komplekse problemer bagved.

Det ekstraordinære ved denne tv-serie, er ikke mindst at den formår på så lang en tidsmargin, at holde spændingsmomentet, hvilket er intet mere end fantastisk. I sæson fem ligger forcen i at terrorisme ikke nødvendigvis kun er af udenlandsk herkomst, men også optræder nationalt. Bortset fra Bauers yde evne, og egenskab til at være tæt på stederne, når det sker, er der meget realisme at hente i serien. Hvis man kan se bort fra at CTU nærmest bliver gæst i eget hus, da en anden ”organisation” går ind og tager over. Det vil aldrig være så massivt. Og at præsidenten har så enerådende magt, han er heldigvis mere styret af sit bagland i dagens USA.
24 timer holder dog på formerne, alt er gennemtænkt, skuespillet er stærkt hele vejen rundt. De største roller ligger i farten, og præsidentparret Logan (Jean Smart og Gregory Itzin) har den tid og dybde i deres karakterer, og formår at trænge helt igennem.
Klippestilen og øvrige tekniske detaljer, gør den tæt på helstøbt. Og efter hvert afsnit, cirka en time, formår instruktøren Cassar at aflevere en cliffhanger, der gør at man har svært ved at vente på efterfølgende afsnit. At skrue sådan en lang serie sammen, indenfor disse rammer, må afkræve dyb respekt. ”24 timer” er noget af det mest velproduceret indenfor tv. Lydbilledet (dolby digital 5.1) understøtter action scenerne perfekt.

Ekstra materiale, den sidste dvd, ud af syv i alt, indeholder for nysgerrige og inkarnerede fans et massivt efterspil på denne episode. Med interview af de mest fremstående skuespiller i serien. Og en om bag scenen hvordan hele serien blev konstrueret undervejs, ingen vidste helt hvor deres figurer var på vej hen.
Der er en kollektion af slettede og udvidede scener.
”Unsung Heroes: 24 Camera department”, er et indblik i fotografernes arbejde, og viser hvor stort og komplekst dette projekt har været.
Komponisten Sean Callery går bag om lydsporet, og fortæller om sine arbejdsmetoder.
I ”Logan´s Retreat” beretter seriens designer om skabelsen af præsident boligen.
Alt i alt en god udgivelse, der fint understøtter denne næsten helstøbte sæson.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: 24 Timer, sæson V
Original Titel: 24 Hours, season V
Premieredato: 23. januar 2007
Instruktør: Jon Cassar
Skuespillere: Kiefer Sutherland, Dennis Haysbert, Sarah Clarke, Leslie Hope, Elisha Cuthbert, Jean Smart, Gregory Itzin, Penny Johnson, Carlos Bernard, Xander Berkeley, Reiko Aylesworth, Mia Kirshner
Spilletid: 1080 min.
Selskab: Twentieth Century Fox Film/2006
Genre: Action
Præsiden parret, med en stærkt frusteret Logan i baggrunden.
Præsiden parret, med en stærkt frusteret Logan i baggrunden.


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...