Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Abba: 16 Hits

30. juni 2006 af Toke Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB MUSIK DVD'EN HER

Abba: 16 Hits billede

Poppens ubestridte konger og dronninger er tilbage med noget der desværre lugter lidt af endnu et forsøg på at presse saft fra en udtørret diskokugle.

For et halvt års tid siden eller så, kunne man opleve den efterhånden aldrende pop-dronning Madonna vende tilbage til rødderne med albummet Confessions on a Dancefloor med singlehittet Hung Up, hvoraf det indledende riff nok var både nummeret og albummets stærkeste side. Klart nok taget i betragtning af at Madonna her havde været helt oppe i diskogudernes guldlaminerede højborg og i dyre domme indkøbt Benny Andersson og Björn Ulvaeus oprindelige indledning til Abba klassikeren Gimmie! Gimmie! Gimmie! (a man after midnight) fra 1979.

Og at svenske Abba hører til nogle af de absolut højest estimerede af alle guderne under den glitrende diskotekskugle, kan vi nu blive forvissede om endnu engang med denne samling af 16 originale musikvideoer fra de glade og sorgløse 70ere og de grynene 80’ere.

Set ud fra moderne termer er musikvideoer nok så meget sagt, i det der her er tale om noget der mest af alt minder om en samling hjemmevideoer både hvad angår indhold og form. Hvor mange af de nutidige pop-prinsesser ofte vrider deres næsten afklædte legemer i noget der faretruende grænser til ren softcore porno, ja der tuller Benny, Björn, den mørkhårede Frida og den lyshårede Agnetha egentlig bare rundt og hygger sig i de svenske skove og kassebukser med svaj. Nogle gange møsser de lidt, andre gange spiller de ludo og det hele er simpelthen den rene familieidyl, alt imens de ryster det ene harmoniske, velkomponerede og fremragende hit efter det andet ud af de brede ærmer. Det er naturligvis frygteligt naivt og ofte tænderskærende sødt, men samtidigt dog så hyggeligt og livsbekræftende at man umulig kan føle sig stødt på manchetten - og deri ligger nok også en del af grunden til deres enorme popularitet. Man kan simpelthen kun holde af dem!

Personligt har jeg flere gange været vidne til at personer der ellers havde forsvoret at de nogensinde ville nærme sig et dansegulv, pludseligt har stået på et selv samme og med et forbløffet og lettere panisk udtryk i ansigtet, spurgt sig selv om hvordan det mon gik til. Og svaret er naturligvis at en eller anden havde smækket et Abba nummer på cd-afspilleren.

Kort sagt har jeg kun den dybeste respekt til overs for den gennemmusikalske og yderst sympatiske gruppe - uagtet at jeg ikke ejer så meget som et af deres albums.

Men så stopper festen også. For med det store antal greatest hits cd’er og DVD’er der hidtil er udkommet med disse pop og diskomusikkens konger og dronninger, tvivler jeg på at der er så meget nyt at hente i nærværende udgivelse. Man får de 16 hits coveret lover og ikke en tøddel mere. Havde man idet mindste fået noget spændende ekstramateriale og en cd med, kunne Abba 16 Hits måske have tjent til at introducere endnu en generation for, hvordan den slags musik skal skæres. Men som det er nu ligner det mest af alt endnu et grådigt forsøg på at presse en udtømt appelsin.

Så af ren og skær irritation bliver det ikke til mere end fire funklende stjerner til Abba, der under andre omstændigheder ellers fortjener absolutte topkarakterer inden for deres begrænsede felt.

Tilbage er kun at sige:

Thank you for the music, the songs I'm singing
Thanks for all the joy they're bringing
Who can live without it, I ask in all honesty
What would live be, without a song or a dance, what are we
So I say, thank you for the music, for giving it to me

Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Stig Anderson: 1977

Tracklisten er som følger:

1: The Winner Takes It All
2: Gimmie! Gimmie! Gimmie! (A Man After Midnight)
3: The Name Of The Game
4: I Do, I Do, I Do, I Do, I Do
5: SOS
6: Thank You For The Music
7: Dancing Queen
8: Chiquita
9: The Day Before You Came
10: On And On And On
11: Voulez-Vous
12: Does Your Mother Know
13: Happy New Year
14: Waterloo
15: Knowing Me, Knowing You
16: When All Is Said And Done.

Hele herligheden er i et lettere grovkornet men absolut rimeligt 4:3 format og lyden er ene og alene Dolby Digital Stereo uden andre valgmuligheder.

DVDen er venligst stillet til rådighed af

Universal Music Danmark.

Titel: Abba: 16 Hits
Original Titel: Abba: 16 Hits
Premieredato: 26. juni 2006
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...