Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Album

8. maj 2008 af Ole Jessen Hansen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Album  billede

Flot, for hurtig og forvirrende. ALBUM formår desværre ikke rigtigt at komme ind under huden.

Vi har i Danmark været vidner til mange forsøg på familiekrønike genren. Der har været en del gode: Matador og Krøniken, og et par stykker der har været mindre vellykkede, blandet andet Familien Gregersen.

Nu er der en ny en på banen, nemlig serien ALBUM som er baseret på Benn Q. Holms roman af samme navn. Det er en historie der starter sidst i 1970´erne og slutter i 1990´erne. En serie der beskriver 3 familier på 3 årtier. Serien er på 5 afsnit, hvilket gør at, der er store spring i tiden. Et par af afsnittene springer endda rigtigt meget, hvilket desværre gør at man kan have svært med at følge med, og man ikke rigtigt når at fordybe sig i personerne og personskildringen. Dette er rigtigt ærgerligt, da der er rigtigt mange gode skuespillere med i serien.

Seriens handling er at man følger 3 familier igennem 3 årtier, primært set igennem et barn i hver familie: Lars, Martin og Jon. De tre familier er meget forskellige, men igennem en række helt tilfældige begivenheder krydses de 3 families spor. Rent historiemæssigt et rigtigt godt udgangspunkt for en tv-serie.

Seriens styrke er helt klart at det er DR der står bag, så man kan godt mærke at der er lavet research på de tre årtier, så intet er overladt til tilfældighederne, når det drejer sig om kostumer, locations, og valg af skuespillere. Beskrivelsen af de tre årtier er rigtigt god, hvilket jeg kan sige fordi jeg selv er vokset op netop i de samme årtier. Jeg kan genkende rigtigt mange ting, og det er genkendelses glæde der er størst ved at se denne serie.

Det er Hella Joof der har instrueret serien, og hun gør hvad hun kan for at formidle denne historie på blot 5 afsnit. Personinstruktionen er god, og flere af skuespillerne imponerer mig, ikke mindst Carsten Bjørnlund, som spiller Lars, der kommer i dårligt selskab, og ender som forhutlet narkoman, og Mia Lyhne, der bliver ved med at imponere, her i rollen som Katja.

De tre hovedpersoner, som man følger igennem de tre årtier i serien, bliver spillet af tre forskellige skuespillere, mens deres forældre er de samme i hele serien. De unge skuespillere gør det godt, men jeg blev først rigtigt grebet af historien, da de ”voksne” skuespillere tog over i de sidste afsnit.

ALBUM er sjov at se for at genopleve de sidste 3 årtier, men jeg tror at jeg ville fortrække at læse bogen, for at håbe på at historien er bedre, end den der bliver formidlet i denne serie.

Titel: Album
Original Titel: Album
Premieredato: 11. april 2008
Instruktør: Hella Joof
Skuespillere: Carsten Bjørnlund, Sebastian Jessen, Christian Tafdrup, Benjamin Kitter, Mia Lyhne, Lærke Winther Andersen, Henrik Prip, Lotte Andersen, Bodil Jørgensen, Jens Jørgen Spottag, Ditte Gråbøl, Ellen Hillingsø
Spilletid: 290 min.
Selskab: Fine&Mellow, DR, 2008
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...