Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Alfred Lind: Det flyvende Cirkus/bjørnetæmmeren.

29. april 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Alfred Lind: Det flyvende Cirkus/bjørnetæmmeren. billede

Nu har det danske filminstitut givet os den enestående mulighed at stifte bekendtskab med Instruktøren Alfred Lind og 2 af hans film. Det er danske filmperler, der bør være i enhver filmsamling.

Det Danske Filminstituts Filmarkiv har den nationale forpligtelse til at indsamle, bevare, restaurere og formidle den danske filmkunst og filmkultur i ind- og udland. Alle danske film skal pligtafleveres til arkivet, jf. filmloven. Arkivet har over 30.000 titler, eller mere end 120.000 spoler film, og et stort antal videobånd på lager. Samlingen omfatter originale kameranegativer, sikringsmastere, visningskopier m.m.
Kulturministeriet bevilgede i 2003 to millioner kroner til digitalisering af Filminstituttets samlinger. Den ene million vil indgå i finansieringen af en serie DVD-udgivelser med klassiske danske stumfilm.

Der er planlagt 10 DVD-udgivelser i perioden 2003-2006, der både vil være tilgængelige for skoler og biblioteker, ligesom de kan købes af private gennem Filminstituttets Bog- & Videohandel.

Det skandinavisk-russiske Handelshus producerede 25 spillefilm i årene 1911-13. Firmaet omdannedes i 1913 til Filmfabriken Danmark, der indtil 1919 producerede 71 spillefilm, hvorefter selskabet producerede reportage- og undervisningsfilm indtil likvidationen i 1923.

De to film på denne DVD, begge instrueret af Alfred Lind, er så vidt vides det eneste overlevende filmmateriale fra Det skandinavisk-russiske Handelshus.

Både Det Flyvende cirkus fra 1912 og måske nok bedre Bjørnetæmmeren også fra 1912 beviser hvor stor en kunstner Alfred Lind i virkeligheden var. Hans visioner og fortæller teknikker viser sig som værende bæredygtige langt ind i den moderne film og derfor kan disse 2 film den dag stadigvæk nydes som de fremsynede værker de er. I Bjørnetæmmeren får man også en smagsprøve på Alfred Lind som skuespiller, hvilket han også slipper godt fra.

Søren Estrup Alfred Lind var uddannet som snedker. Han optog sin første film i 1906 og åbnede samme år Reykjaviks første biograf. Hans første filminstruktion var "Den hvide Slavehandel". Fra 1910 til 1912 var han instruktør for forskellige danske selskaber og var foruden sin egen producent. Han rejste derefter til Tyskland og Italien som filminstruktør. Ved talefilmens fremkomst ophørte han som instruktør og blev snedker igen.

Alfred lind døde den 29 april 1959 og man kan besøge hans sidste hvilested på Søndermark kirkegård, på Fredriksbjerg i København.

Ekstramateriale:

Den ekstra lille film der er med på denne udgivelse er en form for trailer der viser klip fra film med den danske stjerne Emilie Sannom. Titlen er : Filmens Vovehals.

Emilie Sannom voksede op i en farverig Nørrebrofamilie. Da hun var 11 år gammel flyttede familien til Florida for at finde lykken. De fandt den ikke og vendte hjem 7 år senere. Hun debuterede som skuespillerinde på Dagmarteatret som 8-årig statistbarn og optrådte fra omkring århundredeskiftet ved forskellige mindre scener i hovedstadsområdet og var i 1906-07 på provinsturné med Peter Fjelstrups teaterselskab. Teaterkarrieren blev sat kraftigt på vågeblus, da hun begyndte at filme. Emilie Sannom filmdebuterede i 1909 hos Biorama og medvirkede i ca. 85 stumfilm for mange forskellige selskaber. I 1910 spillede hun rollen som Asta Nielsens rivalinde i Urban Gads banebrydende film "Afgrunden", medvirkede i en snes film hos Nordisk 1910-11 og kom derfra til Skandinavisk-Russisk Handelshus/Filmfabriken Danmark i 1912, hvor hendes talent som "filmens vovehals" blev dyrket til fulde. Fra ca. 1912 specialiserede hun sig i sensationsfilm, hvor hun ofte udførte halsbrækkende numre til lands, til vands og i luften - og derfor fik titel som "Danmarks vovehals nummer et". Publikum var vilde med hende og hun blev hurtigt selskabets førende kvindelige stjerne, og når man ser de forskellige klip fra hendes film, kan man sagtens se den fascination folk blev grebet af.

Karakter for ekstramaterialet: ****

Filmen er venligst udlånt af Det Danske Filminstitut.

Titel: Alfred Lind: Det flyvende Cirkus/bjørnetæmmeren.
Original Titel: Alfred Lind: The flying circus/ The bear tamer.
Premieredato: 29. april 2006
Instruktør: Alfred Lind
Skuespillere: Rasmus Ottesen, Emilie otterdahl, Richard Jensen, Lili beck, Alfred lind, Holger Madsen, Peter Fjeldstrup.
Spilletid: 90 min.
Selskab: DFI. 2006.
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...