Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

American Dad - sæson 1

25. april 2009 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

American Dad - sæson 1 billede

Kugleregn, benlås og overvågning er almindelige ingredienser i henhold til at gøre verden et bedre sted at leve...

Forestil dig at din far er CIA-agent og at din hverdag derfor ikke kan undgå at være ubehageligt præget deraf. Din families have er fyldt med landminer - selvom du er medlem af familien bliver du kropsvisiteret hver gang du kommer fredsommeligt ind af hoveddøren – og så snart der er blot den mindste lyd i huset, så trækker din far sit skydevåben og plaffer løs (indtil brødristeren ikke længere kan sige ”ding”). Forhåbentlig kan du ikke nikke genkendende til dette, og i så fald er du hverken Steve eller Hayley, søn og datter af Stan Smith. Stan sætter sit job og sit ego over alt og alle og det er ikke småting som familien skal finde sig i, for at få hverdagen til at hænge sammen. Eller i det mindste for at Stan er midtpunkt for alt…

Stans kone Francine har det heller ikke altid let, for ofte ender hun med blot at være pyntegenstand i Stans liv. Ofte havner Stan dog i situationer, hvor han spørger Francine til råds, men det viser sig 11 ud af 10 gange at Stan alligevel løser forhindringer og problemer på sin egen ”stilsikre” måde. Hos familien Smith bor også rumvæsnet Roger som man naturligvis holder skjult for offentligheden. Dog kan Roger sagtens bruges i diverse sammenhænge, da hans IQ er større end den samlede fatteevne hos familien. Han kan som regel godt lokkes med, hvis præmien er junkfood, og her i sæson 1 ender han da også med at skulle lave skoleopgaver for Hayley og agere sparringsdate for Steve. Hos familien Smith bor også guldfisken Klaus som er af tysk oprindelse. Klaus er lidt af en første-elsker, hvis han selv skal sige det og gør intet for at skjule sin erotiske besættelse af Francine. Dertil kommer et persongalleri af blandet karakter som er med til at forme og præge familien Smith. F.eks. Hayleys kæreste Jeff, som er ikke altid i kridthuset hos Stan. Der er også Steves kiksede venner, som blandt andet omfatter en kineser som ingen rigtig forstår hvad siger. Og så er der jo Stans kolleger på jobbet samt de to tv-nyhedsoplæsere som danner homoseksuelt par. Og så har amerikanske tv-serier jo altid haft en forkærlighed for at latterliggøre egne stjerner og celebrities, ved at lade dem dukke op undervejs ufrivilligt. George W. Bush, Whitney Houston, Hillary Duff, Donald Trump, og sådan kunne jeg blive ved…

Mens Stan har travlt med at agere som en perfekte American Dad, hvilket i hans optik ofte betyder håndgranater, kemiske våben og et pænt arsenal af skydevåben, ja så kigger hverdagens små og store gøremål op som forstyrrende elementer. I sæson 1 kommer bl.a. en vaskebjørn, et elevrådsvalg, en hårfarvning og en lønseddel i den grad på tværs at hvad Stan betragter som sund fornuft. Og med sit tjenestevåben som bedste ven, så kan alt ske når American Dad opretholder lov og orden.

Sæson 1 indeholder 13 glimrende episoder fra et familieliv lidt ud over det sædvanlige. Seth MacFarlane har skabt serien om Stan Smith og hans bizarre familie. MacFarlane er en slags tegneserie-guru som først markerede sig som episode-forfatter på tegnefilm som Johnny Bravo og Dexters Laboratorie. Da han fik mod på mere, skabte han hittet Family Guy og det er på baggrund af samme ”streg” at American Dad har set dagens lys. Seth MacFarlane lægger selv stemme til Stan Smith som en ekstra understregning af at MacFarlane i den grad ejer serien.

Her i sæson 1 er der masser af morskab. Se hvad der sker, når Stan hjælper Steve med at gøre indtryk på pigerne. Se Stan bekæmpe strippere. Se når Francine får hukommelsestab. Se når der arrangeres boksekampe mellem hjemløse. Vanviddet vil ingen ende tage, og det leder lidt tankerne hen på det overdrev og negligering af en rolig stund, som man også kender fra eksempelvis South Park, hvor en eksplosion eller andre katastrofer tackles med et lille træk på skulderen og himmelvendte øjne.

Den samlede box indeholder 3 dvd’er, og på den sidste finder du en overdådig stak ekstra materiale. Se f.eks. Stans egen lille hjemmevideo, hvor han forsøger på 3 minutter at vise sit perfekte liv. Det går slet ikke som planlagt og han ender da også med at destruere den videre optagelse via et par velrettede pistolskud. Boxen desuden en uhyrlig stak slettede scener, samt en Super Bowl-promo, hvor Stan påtager sig opgaven at skaffe nachos til den store begivenhed. Men også FBI forsøger at få fingre i de sprøde chips-flager… Reklame er der naturligvis også for pendanten Family Guy, sammen med en dokumentar om hvad der foregår i stemmebox’en, når de tegnede figurer skal have lagt replikker. Se også en udførlig dokumentar som selve tilblivelsen af American Dad, og om den proces det var at skabe så dynamiske figurer som muligt, i henhold til at kunne holde serien gående i så mange afsnit. Der er tilmed mulighed for kommentatorspor på alle 13 afsnit.

American Dad er en helstøbt udgivelse, som her præmieres med 5 stjerner for sin fylde og underholdningsværdi.

Dvd-boxen er venligst stillet til rådghed af:
SF/Fox.

Titel: American Dad - sæson 1
Original Titel: American Dad - season 1
Premieredato: 21. april 2009
Instruktør: Brent Woods, Albert Calleros, Pam Cooke
Skuespillere: Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Mike Barker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane
Spilletid: 299 min.
Selskab: Twentieth Century Fox, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...