Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hammarskjöld
Hammarskjöld billede

For Evigt
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Anamorph

3. december 2008 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Anamorph billede

Stemningsmættet thriller med flotte visuelle udtryk

Stan Aubrey er en enspænder. Han lever alene og foretrækker at arbejde alene på sit job som kriminalbetjent. Han underviser andre i at forstå gerningsstedets anatomi, samtidig med at han af og til tager en opgave. Tidligere i sit liv har han arbejdet med at løse den berømte og berygtede seriemordersag om dræberen Uncle Eddie, der endte med at morderen blev fanget og skudt under anholdelsen.
Pludselig rammes byen endnu en gang af en række makabre mord, og Stan Aubrey sættes på sagen. Mennesker er blevet myrdet på de mest bestialske måder, og ligene derefter udstillet som var de kunstværker.
Efterhånden som flere lig dukker op begynder Stan at få den mistanke, at de uhyggelige ligheder mellem den nuværende seriemorder, der er på spil, og de gamle Uncle Eddie mord hænger sammen på en eller anden måde. Lidt efter lidt får han den indskydelse, at de måske begik en fejltagelse dengang de skød den, de troede var Uncle Eddie, og at den morder de leder efter er den genopståede Uncle Eddie.

Titlen anamorph hentyder til de kunstværker, som morderen skaber med sine ofre. Det henviser til maleteknikken anamorphosis, som ved hjælp af optiske illusioner skaber to forskellige billeder på samme lærred.De er visuelle værker, der kan ses fra flere forskellige sider og give ny betydning. Det er den rene form, og det er måske meget passende for selve filmen. Anamorph er mere billede end egentlig indhold. Visuelt er den ganske interessant, men på det handlingsmæssige plan er der desværre ikke meget at komme efter. Man har forsøgt at lave en se7en-agtig film, med en stereotyp hovedperson, der drikker lidt for meget og ikke har det så godt med andre mennesker. Hvis man forventer en typisk thriller-krimi, går man forkert i byen med anamorph. Den har gode intentioner, men fejler desværre på alt for mange områder.
Det skal dog siges at Willem Dafoe, er rigtig god som Stan Aubrey, og det er rart at se ham i en hovedrolle for en gangs skyld.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Midget Entertainment .

Titel: Anamorph
Original Titel: Anamorph
Premieredato: 18. september 2008
Instruktør: Henry Miller
Skuespillere: Willem Dafoe, Peter Stomare
Spilletid: 99 min.
Selskab: Mislabel, Midget Entertainment, 2008
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...