Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Call Of The ...
The Call Of The Wild billede

The Invisible Man
Fremad


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Be Cool

17. september 2005 af Aino Bredtved

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Be Cool billede

En virkelig morsom film med en rollebesætning så man tror det er løgn..!
Chili er stadig cool!

Chili Palmer (John Travolta) forlod for 10 år siden sin kriminelle løbebane som ågerkarl/gangster for en karriere som filmproducent. Han er imidlertid blevet led og ked af filmverdenen, fordi han blev tvunget til at lave en dårlig efterfølger til hitfilmen ’Get Lost’ og overvejer derfor at droppe filmverdenen og gå tilbage til sin gamle metier.

Chilis gode ven, pladeproducenten Tommy Athens (James Woods), vil have Chili til at lave en film om hans liv, men Tommy bliver dræbt af den russiske mafia og Chili tilbyder sin ekspertise til Tommys enke Edie (Uma Thurman), der har tænkt sig videreføre pladeproducer-firmaet alene efter Tommys død.

Chili har fundet et kæmpe talent i sangerinden Linda Moon (Christina Milian) og med hende kan firmaet komme på fode igen – problemet er bare, at Tommy har skjult for Edie, hvor galt det i virkeligheden står til med firmaets økonomi og inden længe er de raget uklar med nogle af musikbranchens virkelig brodne kar – både Nick Carr (Harvey Keitel), som Linda Moon har en usædvanligt dårlig kontrakt med, hans håndlanger Raji (Vince Vaughn) og Rajis bodyguard, den hærdebrede Eliot Wilhelm (The Rock), som dog er mest interesseret i en karriere inden for filmen.

Som om det ikke er galt nok, får de også den rå pladeproducer Sin LaSalle (Cedric the Entertainer) og hans lakajer, der bl.a. tæller den skydegale Dabu (André Benjamin, ja, André 3000 fra Outkast). LaSalle er virkelig vred, for Tommy skyldte ham $ 300.000 og selvom han ikke mangler dem som sådan, er det mere en principsag for ham at få Edie til at betale.

Chili løser Linda fra hendes kontrakt med Nick Carr, som til gengæld sender den frygtede lejemorder Joe Loop (Robert Pastorelli) efter Chili i håb om at få Linda tilbage i stalden - Loop tager imidlertid fejl af Chili og en russisk gangster, der venter på Chili i hans hjem for at slå ham ihjel.

Edie har engang været med Aerosmith på tour – hun stod for deres vasketøj – og Chili får arrangeret det sådan at de kommer til at sidde ved siden af Steven Tyler til en basketballkamp og vupti! er det ordnet, at Linda kommer til at synge en duet med Steven til en Aerosmith koncert.
Chili selv danser med Edie, meget lig en temmelig berømt dans fra filmen Pulp Fiction, der sjovt nok havde netop de samme to mennesker i nogle af hovedrollerne.

Denne film har en rollebesætning som kun få film, hvis nogen, kan hamle op med. Og den er sjov! Det må man lade den!

John Travolta - den eneste ene er skøn i rollen som Chili, som han også var det i etteren Get Shorty fra 1995 - og som han næsten altid har været, i hvert fald så længe undertegnede kan huske – personligt var jeg omkring 9 år da Grease kom og dansetalentet har han sandelig endnu! Den mand kan spille alt, det er jeg sikker på, også selvom han havde nogle år med mindre geniale roller.

Uma Thurman er bare skøn, hvilket Quentin Tarantino jo for længst har spottet – hun har da også fået slået sit navn fast på Hollywoods stjernehimmel med syvtommersøm efter sin præstationer i bl.a. Tarantinos Kill Bill vol. 1 og 2 og førnævnte Pulp Fiction, hun bliver ofte betegnet som Tarantinos muse, denne 1,83 m høje blondine.

Christina Milian synger jo fantastisk og har da også et par ret pæne hits bag sig og en del filmroller – bl.a. er hun aktuel i filmen Man of the House, hvor hun spiller sammen med Tommy Lee Jones og endnu en gang Cedric the Entertainer - hun er sød, køn og en ganske habil skuespiller selvom det nok er indenfor musikken hun høster størst anerkendelse, f.eks. har selveste Jay-Z taget hende under sine musikalske vinger. Hende kommer vi til at se en hel del til fremover.

The Rock er f.eks ikke en, man umiddelbart forbinder med et komisk talent, men lad mig med det samme slå fast at det har han virkelig – og jeg kunne godt forestille mig, at man kommer til at se ham i flere komiske roller efter denne præstation. Han har pt. gang i hele 8 film, som jeg personligt ser frem til. Se evt. undertegnedes anmeldelse af hans præstation i filmen Walking Tall
HER.

Med i filmen er, og jeg nævner i flæng: Wyclef Jean, Steven Tyler og resten af Aerosmith, Fred Durst, Gene Simmons og Black Eyed Peas som jo hører til nogle af de helt store musikere.

Underligt var det dog at sidde og se Robert Pastorelli, der døde i marts 2004 kun 49 år gammel, i sin sidste film som den småklamme ’hitman’ Joe Loop.

Danny De Vito dukker op hist og her – han spiller skuespilleren, der var med i Chilis film, man ser ikke meget til ham og slet ikke noget, der er sjovt, men han er der, som han også var det i Get Shorty

Vince Vaughn er nok karikeret lige groft nok som Lindas ’pimpede’ agent, der taler og opfører sig, som var han en sort gangsta’rapper – det holder ikke helt, men han er da ok sjov.
Mere sjov er til gengæld André Benjamin, bedst kendt som André 3000, den usædvanligt spøjst klædte sanger fra den nu hedengangne (desværre) hitgruppe Outkast - han er vildt sjov som LaSalles svoger Dabu, der prøver at virke sej og ret skydegal, men som drikker te med strittende lillefinger.

James Woods dør jo allerede i starten, så ham ser man desværre ikke meget til, men han holder jo hver gang, næsten uanset hvor lidt man ser til ham.
Harvey Keitel er en drøm af en skuespiller uanset om han spiller Satan i Adam Sandlers Little Nicky eller om han er Che Guevara i filmen Dreaming of Julia, der i øvrigt også havde vores egen Iben Hjejle i hovedrollen som Julia.

I øvrigt ret godt instrueret af en fyr, der primært har beskæftiget sig med musikvideoer! F. Gary Gray har bl.a. instrueret for Outkast, R. Kelly, Cypress Hill, Baby Face og Ice Cube. En af hans første film var Set it Off om fire seje, sorte kvinder, der begik bankrøverier, med på rollelisten var bl.a. Jada Pinkett Smith, Viveca A. Fox og Queen Latifah.

Alt i alt ganske glimrende for en 2’er og ret morsom – jeg giver filmen 5 stjerner, to af stjernerne for rollebesætningen alene – den lå mellem 4 og 5 stjerner men jeg valgte, at oprunde for 4 var alligevel lige i underkanten – helt klart en seværdig film! Få dig et godt grin!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Be Cool
Original Titel: Be Cool
Premieredato: 23. august 2005
Instruktør: F, Gary Gray
Skuespillere: John Travolta, Uma Thurman, Harvey Keitel, James Woods, Christina Milian, Cedric the Entertainer
Spilletid: 115 min.
Selskab: MGM, SF/Fox, 2005
Genre: Humor
Link: http://www.becoolmovie.com/
banner
Overskrift Højre Block
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode Hustru
I still Believe
Bait
ProximaKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...