Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Birth Of The Living Dead.

8. oktober 2014 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar

Birth Of The Living Dead. billede

Denne dokumentarfilm fortæller i fine detaljer om tilblivelsen af George Romeros zombie klassiker Night Of The Living Dead. Kender man ikke historien bag, og er man fan af genren, er denne udgivelse et must på filmhylden ved siden af de andre zombiefilm.

Rob Kuhns har instrueret, filmet og klippet denne fine dokumentar om zombiefilmen der satte gang i hele zombiefilmgenren. Det har han gjort med stor kærlighed til filmen og til horrorgenren i helhed. Vi får historien om hvordan en ganske ung George A. Romero begyndte med at lave TV reklamer i byen Pittsburgh i Pennsylvanien. Med tiden blev der råd til at købe et 35 mm kamera, og så besluttede han og nogle venner sig for at lave en rigtig spillefilm.

Det er spændende at hører om hvordan holdet blev samlet, og om hvor mange roller alle havde både foran og bag kameraet. Vores allesammens hygge zombie onkel, fortæller små historier fra optagelserne, og samtidig kommer han også ind på at Night Of The Living Dead var tænkt som et oprør, imod alle dem der troede, at det kun var i Hollywood man kunne lave film. De ville gerne vise verden, at man også kunne producere film i en by som Pittsburgh. Men samtidig var den også en del af det oprør som Amerika var midt i op igennem 60’erne. Blandt andet Vietnam krigen og hele Racisme debatten, har påvirket Romero og hans zombie historie. Specielt blev man dengang i 1967/68 nød til at tænke meget over de konsekvenser det kunne have at hovedpersonen var en mørk mand.

Rob Kuhns har interviewet en masse spændende mennesker, der alle har forskellige perspektiver på filmen, og på hvad den har betydet for de zombiefilm, der bliver lavet i dag. Hvis man er stor fan af Romeros film, er der nok ikke meget ny viden at hente her, da der i forvejen er sagt og skrevet meget om Night Of The Living Dead. Men alligevel er den bestemt anbefalelsesværdig, og gamle fans vil med sikkerhed også finde den interessant og spændende. Husk i øvrigt at blive hængende efter rulleteksterne, da der her er et fint lille indslag med skuespilleren der portrætterer den ikoniske zombie på kirkegården i starten af filmen, der sætter gang i det hele.

Ekstramateriale.

På ekstramaterialet er der billeder fra filme, traileren og et helt trailer galleri fra andre udgivelser fra Another World Entertainment. Men det helt store trækplaster må være at selve filmen som dokumentaren handler om, Night Of The Living Dead, er inkluderet som bonus film. Selvom mange der investere i denne udgivelse sikket i forvejen har Romeros mesterværk, er det en rigtig fin gestus at inkludere den i forbindelse med ekstramaterialet.

Lyden kan nydes i Engelsk Dolby Digital 2.0 og 5.1 og filmen kan ses i sit oprindelige widescreen format.

Birth Of The Living Dead kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Birth Of The Living Dead.
Original Titel: Birth Of The Living Dead.
Premieredato: 8. oktober 2014
Instruktør: Rob Kuhns
Skuespillere: George A, Romero.
Spilletid: 76 min.
Selskab: 2013
Genre: Dokumentar
banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...