Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bjørne Brødre

6. februar 2004 af Rune Wulff Christensen

4 stjerner Skriv en kommentar

Bjørne Brødre billede

Disneys nyeste film ”Bjørne Brødre” ligner til forveksling noget, man har set før, men det er ikke nødvendigvis noget minus. En flot familiefilm.

”Bjørne Brødre” foregår i en fjern fortid, hvor indianerdrengen Kenai sammen med sin stamme lever af jagt. Kenai har nået den alder, hvor han skal have en totem, og han håber på at få et sejt dyr, men han bliver noget skuffet, da han får den, synes han, lidt fesne ”Kærlighedens bjørn” som totem.

Han er ikke ret vild med bjørne, og det bliver absolut ikke bedre, da hans elskede storebror Sitka styrter i døden for at redde Kenai fra en stor bjørn. Kenai sværger hævn og begynder en jagt på bjørnen, som han mener, var skyld i ulykken. Han opsporer bjørnen, og på en klippetop slår han den ihjel. Men ånderne synes, at Kenai har misforstået det hele, og for at lære ham, hvordan naturen og menneskene er forbundet, forvandler ånderne, heriblandt Sitkas, Kenai til en bjørn.

Til at begynde med er han forvirret og bitter over forvandlingen, men stammens shaman Tanana fortæller ham, at han kan blive til et menneske igen, hvis han finder bjerget, hvor lyset rører jorden. Her kan han komme i kontakt med ånderne og få sin egen skikkelse tilbage. Kenai begiver sig ud for at finde bjerget, men han er kun lige begyndt på turen, da han ryger i en bjørnefælde. Heldigvis kommer bjørneungen Koda forbi og hjælper ham.

Koda er blevet væk fra sin mor, og selvom Kenai er meget modvillig, følges de to bjørne ad, fordi Koda ved, hvor bjerget, hvor lyset rører jorden findes. På deres rejse møder de blandt andre de to fjollede elsdyr Rod og Stub, men de bliver også jagtet af Kenais anden bror Denahi.

Filmen er i vanlig Disneystil flot tegnet, og de store panoramer bliver til tider helt svimlende at se på. Figurerne er flot animeret, men de tangerer til tider det pusse-nussede, så bjørnene ligner teddybjørne rullet i sød, klæbrig honning. Musikken er usædvanlig storladen (og det bliver ikke bedre af, at det i den danske version, er Stig Rossen, der synger Phil Collins’ komposition), men det er man vant til fra Disneys animationsfilm.

Historien drejer sig om kærlighed, fordomme og respekt. Kenai lærer en masse ting om naturen og bjørnene af selv at leve som en. Hvis man er Disneyfan og kan leve med de sukkersøde figurer og Stig Rossens overkørte musicalstemme, er ”Bjørne Brødre” et oplagt valg, når hele familien skal i biografen i vinterferien.

Titel: Bjørne Brødre
Original Titel: Brother Bear
Premieredato: 6. februar 2004
Instruktør: Aaron Blaise
Skuespillere: Stemmer, Nikolaj Lie Kaas, Jamie Morton, Anders W, Berthelsen, Niels Olsen, Thomas Mørk
Spilletid: 88 min.
Selskab: Disney, United International Pictures, 2003
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.com/brotherbear
De to hovedpersoner tager et bad
De to hovedpersoner tager et bad
De to fjollede brødre Rod og Stub
De to fjollede brødre Rod og Stub
Storladent? Det tror jeg vist... Typisk Disney
Storladent? Det tror jeg vist... Typisk Disney


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...