Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Black Snake Moan

15. juni 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Black Snake Moan billede

There is only one kind of blues, da den gudsfrygtige blues-guitarist Lazarus finder en halvnøgen seksuelt misbrugt kvinde ved sit hus, ser han det som pligt at lære hende om rigtig kærlighed!

I de amerikanske sydstater, går den et pigebarn rundt, Rae (Christina Ricci), fuld af omsorgssvigt. Og da hendes kæreste Ronnie (Justin Timberlake), sendes til Irak som soldat, kan hun ikke holde sig tilbage, og tilbyder allerede samme dag, som kæresten er taget afsted, sin krop til den mørke Tehronne (David Banner). Hun går fra den ene til den anden, og er snart blevet misbrugt af hele byen. Da hun ender i Ronnie´s vens truck. Da han også gør tilnærmelser til hende, men hun tirrer ham på den forkerte måde, og ender godt forslået og bevidstløs i en vejkant, i ingenmandsland.
Tilfældigvis bor afroamerikaneren Lazarus (Samuel L. Jackson), lige ved det sving, og får en tidlig morgen øje på hendes forslået skikkelse.
Han er selv godt ude i tovene, da hans kone har forladt ham, gennem mange års parforhold, til fordel for hans egen bror!
Han bærer hende ind, og øjner pludselig chancen for sin egen redning, og det liv der er gået lidt i selvsving.
Han plejer hende og vasker blodet væk, mens hun er stadig er bevidstløs. Hun vågner langsomt og begynder at komme til hægterne. Men Rae er en vildkat, og er hele tiden oppe mod sine egne indre dæmoner. Det varer ikke længe før hun tilbyder sin krop til Lazarus, som takker nej, da hun føler at det er en gave fra gud, at skulle vise hende tillid og ægte kærlighed.
Men hendes lyster er så stigende at en stor tung jernkæde skal holde hende ”hjemme”. Men i sydstaterne er det specielt ikke velset at en sort holder en hvid pige fanget, og slet ikke med en jernkæde.

I black exploitation stilen, bliver der her lagt ud med kæder, og den forbudte seksualitet, volden og musikken, alle er på deres pladser, og det er en genre der igen vinder indpas takket være folk som Robert Rodrigues, Tarantino m.fl.
Musikken har en afgørende faktor i Craig Brewers film, som det også var tilfældet med ”Hustle & Flow”, har ”Black Snake Moan” hentet sin titel fra en sang af Blind Lemon Jefferson. Den sorte slange symbolisere det mørke der sneg sig ind på musikeren, før han blev erklæret blind. Ligesom de mørke sider filmen også besidder. Og Lazarus da han tager sin gamle guitar frem og sætter strømkablet i, træder musikken frem og understøtter filmen på fornemmeste vis.
Skuespillerne yder alle gode præstationer, specielt Christina Ricci, ses i en af hendes bedre roller. Justin Timberlake viser nye sider at sit talent, dog er det formentlig som musiker han vil blive husket.
En underholdende ironiske drama, svitsende sydstats poesi, som varmt kan anbefales.

Titel: Black Snake Moan
Original Titel: Black Snake Moan
Premieredato: 15. juni 2007
Instruktør: Craig Brewer
Skuespillere: Christina Ricci, Samuel L, Jackson, Justin Timberlake, S, Epatha Merkerson, David Banner, Michael Raymond-James, Adriane Lenox
Spilletid: 115 min.
Selskab: Southern Cross The Dog Productions/Paramount Classics/2006
Genre: Drama
Link: http://www.moanmovie.com/

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...