Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

John Wick: Chapt...
John Wick: Chapter 4 billede

Den, Der Lever S...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Blood Diamond

26. januar 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar

Blood Diamond billede

Kaos og borgerkrig hersker i det blodstænkede Sierra Leone i 1990´erne, og illegale diamanter byttes for våben, af store diamantfirmaer fra bl.a. Holland.

Den såkaldte konflikt diamant, som folk i velstillede lande, forærer hinanden til blandt andet bryllupper, besidder en grum historie. De stammer fra borgerkrige, specielt Sierra Leone har været stor leverandør i dette materiale.
En tidligere leje soldat Danny Archer (Leonardo DiCaprio) har slået sig ned på dette felt, at bytte våben for diamanter, og er blevet kurér for et af de største diamanthuse. Fortjenesten er særdeles gunstig, om end de ikke står helt står mål med arbejdsbetingelserne. Men Archer er den hårdkogte type, uden kæreste og familie, der selv blev slået ihjel i det tidligere Rhodesia.
Solomon Vandy (Djimon Hounsou) er lokal fisker og tilhører det fredelige Mende-folk. En dag bliver han splittet af familien, da en RUF (ekstremistisk oprørs enhed) tager hans søn, for at træne ham som børnesoldat. Vandy bliver sat som slave til at finde diamanter i floder og i minerne. Her gør han årets høst, finder en lyserød diamant af uanseelig størrelse. Det bliver selvfølgelig hurtigt opdaget. Men en offensiv fra regeringstropperne gør at Vandy kan grave den ned uset. Han må som alle andre følge med til arresten.
Archer havner også i spjældet, det selv samme, da han bliver taget i at smugle diamanter over bjergene.
Lederen af RUF enheden råber vidt og bredt i fængslet om Vandys fund, og Archers ører er indstillet på højeste lydstyrke.
Archer og Vandy bliver løsladt, og Archer skaber hurtigt forbindelse, og fortæller om de muligheder Vandy har for at se at gense sin familie, hvis han får 50 procent i porten for salget af diamanten.
Vandy har ikke rigtig noget valg, samtidig har rygtet om fundet, gjort hans liv ganske farefuldt.
Maddy Bowen (Jennifer Connelly) er en helt-til-benet idealistisk journalist, som er i landet for at afsløre den illegale transport af ædelstenen. Hun vil helt til tops og eksponere lederne, bagmændene indenfor denne handel. Hun skaber hurtigt forbindelse til Archer. De har begge brug for hinanden, da Maddy´s transport veje er meget rentable. Nu går jagten på at gense Solomons familie, og at finde diamanten. Samtidig begynder følelser at skinne igennem mellem Archer og Bowen.

”Blood Diamond” er en flot film i billeder og lyd. Optagelserne virker meget ægte, og direkte. Og det er instruktørens stille håb, at der bringes meget mere lys på dette fænomen, der selvom det udgør en lille procentdel, bør debateres og gerne bringes til ophør.
En relevant film om diamanter som normal er symbol på glamourøsitet, men i nogle tilfælde er skyld i et større antal dødsofre.
Børnesoldater, og hvordan de optrænes, på hjernevask, kokain og masse psykose, er et frygteligt traumatisk opfindelse, som filmen også skildrer ganske seriøst.
Leonardo DiCaprio (imidlertidigt udlånt af Martin Scorsese) er overbevisende i sin præstation, og i særdeleshed i sin skiftende accenter, afrikaansk, britisk engelsk og andre. Godt hjulpet på vej af en altid veloplagt Jennifer Connelly (”Requiem For A Dream”, ”Et Smukt Sind”), og Djimon Hounsou (bl.a. ”Gladiator).
Edward Zwick har instrueret ”Den Sidste Samurai” med flere. Her følger flot op, lige ind til sidst hvor der næsten blæses op for en ”Titanic”, og følelsernes vand bliver det toneangivende, i stedet for at holde den actioprægede stil, som fungerede så godt.

Titel: Blood Diamond
Original Titel: Blood Diamond
Premieredato: 26. januar 2007
Instruktør: Edward Zwick
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou, Kagiso Kuypers, Arnold Vosloo, Antony Coleman, David Harewood, Anointing Lukola, David S, Lee, Michael Sheen
Spilletid: 143 min.
Selskab: Initial Entertainment Group/2006
Genre: Action
Link: http://blooddiamondmovie.warnerbros.com/


banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...