Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bowling For Columbine (DVD)

14. august 2003 af Jeppe Krogh

6 stjerner Skriv en kommentar

Bowling For Columbine (DVD) billede

Amerikanerne elsker deres våben – truet eller ikke truet, så sikrer forfatningen dem at bære våben! Michael Moore giver sit bud på hvorfor så mange amerikanere dør hvert år p.g.a. våben.

Med sin direkte og opsøgende facon, giver Michael Moore sig i kast med, at finde ud af hvad der baggrunden for de store problemer med våben i USA. Moore viser publikum, at selvom flere andre lande har ligeså mange våben pr. indbygger, så bliver der dræbt mange, mange flere p.g.a. våben i USA end i noget andet land.

Michael Moore fik en Oscar for denne dokumentarfilm og det er da også fuldt fortjent. Der er lavet flottere og mere komplekse dokumentarfilm, men den rammer tilskueren lige der hvor det gør ondt. Man behøver vel heller ikke komme ind på hvor højaktuel den er. Moore er kendt for, at være den kritiske røst mod big business, de rige og højre-orienterede politikere. I hans Tv-serie TV Nation fulgte vi Moore i hans forsøg på, at gøre opmærksom på ændre på samfundets betændte problemer.

Bowling For Columbine er en enkel, sentimental og tankevækkende dokumentarfilm, der formår at tving seeren til at gruble grundigt over sit eget samfund. Dog er især USA det primære samfund, som vi følger i filmen, og det er utroligt underholdende lavet. Især Moores interview med formanden for NRA, og filmlegenden, Charlton Heston er umådeligt sjov. Det er ikke ha ha-sjovt, men tragikomisk, da Heston skal prøve, at forklare sig overfor Moore, men ender blot med at ligne en gammel, halvbitter og tåbelig mand.

Moore trækker mange problemer frem i sit forsøg på, at forklare USA's mærkelige og unikke forhold til våben. Verdens største butikskæde, Valmart, som populært sagt har ALT, sælger også ammunition i deres forretninger. Allieret med to invaliderede ofre for tragedien på Columbine High School, begge stadig med kuglerne i kroppen, besøger han Varmart for, at finde ud af hvorfor de sælger ammunition. Først lyder beskeden, at kun ammunition til jagtvåben sælges hos forretningskæden, men det er tydeligvis en tyk løgn. Det hele er meget enkelt – Moore stiller sine spørgsmål venligt, men bestemt og han har gjort sig hjemmearbejde.

Krydret med sine tankevækkende deduktioner og observationer, gør det slet ikke noget, at et par sekvenser er lidt oversimplificerede og sentimentale – det skal hamres ind med syvtommersøm. Det sentimentale bruges både som en pointe i filmen, men også som symboler på ondskab, uvidenhed og negativitet. Det er flot, flot lavet.

Denne seer var meget begejstret for denne film og tildeler den derfor også 6 stjerner ud af 6 mulige.

Ekstramaterialet er ikke-eksisterende, så det kan der ikke siges så meget om. Hvis der er noget, der skriger på ekstramateriale, så er det da denne fine og vigtige film, der er for alle. Ekstramaterialet kunne da også bruges til, at fremme Michael Moores navn for den store brede offentlighed herhjemme. Ekstramaterialet til denne DVD får 1 stjerne ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Bowling For Columbine
Original Titel: Bowling For Columbine
Premieredato: 29. juli 2003
Instruktør: Michael Moore
Skuespillere: Michael Moore, Charlton Heston
Spilletid: 120 min.
Selskab: Alliance Atlantis Communications , Dog Eat Dog Films, Salter Street Films International , United Broadcasting Inc., VIF Babelsberger Filmproduktion GmbH & Co. Zweite KG (VIF 2)
Genre: Dokumentar
Link: http://www.bowlingforcolumbine.com/

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...