Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Bruce den almægtige

5. februar 2004 af René Hyldig

3 stjerner Skriv en kommentar

Bruce den almægtige billede

Han har magten og æren - men ikke i al evighed...!

Bruce Nolan (Jim Carrey) har en dårlig dag - han kører galt, bliver forbigået på jobbet og har besvær med sin uopdragne hund. Men Gud (Morgan Freeman) bliver træt af at høre på Bruces' brok, og beslutter sig for at vise ham hvor svært det egentlig er at være Gud. Bruce får simpelthen Guds evner for en stund.

Bruce begynder naturligvis med det samme at gøre brug af sine nye kræfter, og griner ved sig selv da hans kæreste (Jennifer Aniston) udbryder "Jeg sværger på at mine babser var blevet større da jeg vågnede i morges". Da Bruce løber ind i en bande bøller og forlanger en undskyldning for gårsdagens tæv, udbryder lederen: "du får en undskyldning den dag der kommer en abe ud af min røv!" hvortil Bruce replicerer: "Hvilket sammentræf...". Også både på arbejdet og i romantisk sammenhæng får han god gavn af de nye evner, men efterhånden opdager han at hans dispositioner også får konsekvenser. Man kan fx. ikke bare trække månen tættere jorden eller lade alle vinde i lotteriet...

Overordnet set er historien forudsigelig: Bruce har en lektie at lære. Men den vitige dialog kompenserer for forudsigeligheden, som da Bruce siger til Gud: "Det var rart at møde dig, tak for Grand Canyon og held og lykke med dommedag, jeg må smutte!". I det hele taget overlever filmen på sine små og store gags. Og lige så vigtigt: Jim Carreys præstation leveres i en fin balance mellem det vanvittige og det almindelige, uden at overspille nogen af delene.

Desværre knækker filmen da instruktøren Tom Shadyac (Ace Ventura, Liar Liar, Patch Adams) og manuskriptforfatterne skifter den vittige komedie ud med konflikterne og det moralske budskab. Carrey kan ikke håndtere den sentimentale side af historien - som ret beset heller intet har at skaffe i en komedie af denne type - og filmen ender moraliserende og kvalmende sentimentalt. Det er kun fraklippene under rulleteksterne der igen får humoren frem.

Jennifer Aniston virker troværdig og spiller rollen som kæresten med engagement, uden at stjæle billedet fra Carrey, ligesom Morgan Freeman leverer en bekeden men dog bestemt Gud, hvilket sammen med Jim Carreys præstation, til trods for sødsuppeslutningen, lige netop hiver filmen i land.

Ekstramaterialet på DVD'en omfatter en feauturette og et kommentar-spor, foruden nogle outtakes og slettede scener, der - selv om de er klippet fra med god grund - kaster lidt lys over visse manuskriptmæssige unøjagtigheder.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Bruce den almægtige
Original Titel: Bruce Almighty
Premieredato: 20. januar 2004
Instruktør: Tom Shadyac
Skuespillere: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman
Spilletid: 101 min.
Selskab: Universal Pictures, Filmcompagniet, 2004
Genre: Humor
Link: http://www.brucealmighty.com
Gud og Bruce
Gud og Bruce
og med veninden...
og med veninden...
Hvor MANGE fingre?
Hvor MANGE fingre?


banner
Overskrift Højre Block
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...
MenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...