Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Bulletproof Monk

13. juni 2003 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Bulletproof Monk billede

Igennem flere generationer, har buddhistiske martial arts-munke bevogtet en ældgammel skriftrolle, der som den hellige gral, bærer kilden til evig ungdom, som ikke måtte falde i de forkerte hænder.

Det er under 2. Verdenskrig, den gamle munk, der ikke ser specielt gammel ud, har fundet tiden rigtig til at overdrage rullen, da nazisterneer lige I baghaven. Han vælger at overdrage det til den mest disciplinerede munk (Chow Yun-Fat), som nu må opgive sit navn, og værne om rullen, til han finder en ny værdig afløser. Desværre midt i overdragelserne, ankommer tyskerne, og en størrere massakre udspilles. Chow Yun-Fat slipper mirakuløst væk.
Cirka treds år senere, dukker munken op i New York, i søgen efter rullens nye vogter. Tilfældigt, for dem der tror på det, støder han på den kropumulige Kar (Seann William Scott). Den mest utænkelig kandidat af alle, lommetyv, kvindebedårer, utilregnelig gadedreng. Han arbejder i en biograf som operatør, der viser en masse kung-fu, hvoraf han har tillært sig en del moves. Det får han nu brug for som aldrig før. Den navnløse munk, er tvivlende overfor Kar, som kandidat, men deres færd synes at være bundet. Da Kar bliver taget i at stjæle på en stor bandes territorium, følger munken efter, da han også har taget hans skriftrulle. Kar skal bankes igennem, for manglende respekt, munken holder sig i baggrunden, medens Kar prøver at holde bandemedlemmerne snoren. Men han får reddet sig ud af det ved blandt andet at flirte med lederens kæreste Jade/Bad Girl (Jaime King), og hun får lederen på andre tanker. De slipper væk med skriftrullen, og munken er en anelse imponeret. Men freden hviler ikke længe I denne film, en bande fascister er ude efter skriftrullen, og Jade er ude efter Kar, der i slagsmålet også fik hugget hendes halsbånd.. Den evendelige jagt går ind for at redde skriftrullen, og måske finde en ny kandidat.

Der er masser a kampsport, spektakulære scener, a la matrix, og en født dialog, der for folmen til at glide derud. Skuespillerne spiller ganske udemærket, men der er ikke plads til de store karakterer, da det er effekten, actionudstyret der skal ind på første spor. Paul Hunter, instruktøren, er et stort navn indenfor musikgenren, hvor han har lavet videoer til Michael Jackson, Eminem, Courtney Love m.fl., og en del reklamer for blandt andet Nike. Det er hans store første livtag med spillefilmen, og der er ganske gode elementer i det, men også stærke associationer til blandt andet Steven Spielbergs Indiana Jones. Kampscenerne er ganske gode og underholdene, men handlingen er for forudsigelig, og den mangler snerten af humøren eller personindlevelse. Men en film der lægger sig tæt op ad de 4 stjerner....

Titel: Bulletproof Monk
Original Titel: Bulletproof Monk
Premieredato: 13. juni 2003
Instruktør: Paul Hunter
Skuespillere: Chow Yun-Fat, Seann William Scott, Jaime King, Karel Roden, Victoria Smurfit, Mako
Spilletid: 104 min.
Selskab: Lakeshore Entertainment/2003
Genre: Action
Link: http://www.bulletproofmonk.com
Kar og den navnløse munk holder frikvarter..
Kar og den navnløse munk holder frikvarter..
De to tager flugtvejen, den hurtigste vej væk.
De to tager flugtvejen, den hurtigste vej væk.
Bulletproofmonk i skudlinien.
Bulletproofmonk i skudlinien.


banner
Overskrift Højre Block
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
RetributionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...