Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Calvary

26. maj 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Calvary billede

Playing Jesus...

Irske Fader James (spillet af Brendan Gleeson – Harry Potter, Edge Of Tomorrow, Tilbage Til Cold Mountain) sidder ved skriftestolen en helt almindelig søndag, da han modtager en trussel på livet. En gerning som kommer til at finde sted om en uge. Han finder ikke ud af hvem der er på den anden side af boksen, og herfra starter der en mystisk og gådefuld historie om moral. Vi følger naturligvis Fader James i hans daglige gøremål og derigennem støder vi på hans mange sognebørn i det lille irske samfund. Og som dagene går frem mod den uhyggelige forudsigelse, bliver det sværere og sværere for Fader James at føre en normal tilværelse. Ikke mindst fordi de mange figurer han interagerer med undervejs, i princippet alle kunne være en kommende gerningsmand.

Calvary er passende inddelt i kapitler svarende til de ugedage som går fra den ubehagelige melding og så frem efter som dagene går. Fader James må, fra tid til anden, stikke små hvide løgne, for at opretholde sin sikkerhed og troværdighed, og det medfører både en del drama, men faktisk også en række underfundige og pudsige optrin. Der bliver leget med galgenhumoren, præcis som det var tilfældet i The Guard, som også havde Brendan Gleeson i hovedrollen og ligeledes John Michael McDonagh som instruktør.

Gleeson kommer i filmen her til at spille over for sit eget afkom. Domhnall Gleeson (Frank, Ex Machina, Unbroken) spiller en mindre rolle i Calvary, som også tæller en lang række dygtige folk som du helt sikkert har set før, uden at de ligefrem kan betegnes som A-liste skuespillere. Du kan få et gensyn med Isaac De Bankolé, som man måske husker fra Lars von Triers Manderlay. Han har dog også medvirket i Bond-filmen Casino Royale, Miami Vice fra 2006 og siden i bl.a. tv-serien 24 Timer. Du kan også opleve Aidan Gillen som lige nu giver den som Littlefinger i succes-serien Game of Thrones. Værd er også at nævne Kelly Reilly (Eden Lake, Sherlock Holmes, Flight og snart aktuel i den kommende sæson af True Detective), Chris O’Dowd (Thor: The Dark World, Brudepiger) og gode gamle 80-årige M. Emmet Walsh (Blade Runner, Wild Wild West).

Calvary er en dyster forestilling, som langsomt afprøver sit publikum. Den er et lille epos som påkalder eftertænksomhed, men som aldrig rigtig kulminerer eller sprudler. Det er til tider endda ganske svært at finde ud af hvad den vil, for den stikker i mange retninger uden at forløse nogle af de snørklede veje den begiver sig ud på. Selv den formodede kommende mordgåde bliver pudsigt nok temmelig udvandet og ender som en lille biting i det store hele. Calvary har sin irske charme, men så heller ikke meget andet og karakteren ender på 3 stjerner.

Bonus materialet består af en række featuretter som beskriver Fader James’ symbiose med Jesus, som frivilligt står op til det menneske som vil slå ham ihjel. Man hører også om figuren Fader James, som bærer en stor byrde på sine skuldre i form af en kirke i opløsning og en verden i forfald. Et ganske indsigtsfuldt billede af vores hovedperson. Du finder også et galleri med still shots fra filmoptagelserne.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount

Titel: Calvary
Original Titel: Calvary
Premieredato: 7. maj 2015
Instruktør: John Michael McDonagh
Skuespillere: Brendan Gleeson, Aidan Gillen, Kelly Reilly, Domhnall Gleeson, Isaac De Bankolé, Dylan Moran, M, Emmet Walsh, David Wilmot, Chris O'Dowd, Gary Lydon, Killian Scott, Owen Sharpe
Spilletid: 100 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures, 2014
Genre: Drama
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...