Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Casshern

13. juni 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Casshern billede

Casshern er en umådeligt flot og stilet fremtids version der er et must for alle tilhængere af storslåede fremtidsfortællinger. Det er guf for øjet.

Japan og Tyskland har efter 50 års bitre kampe vundet den 2. verdenskrig. Den Store Østlige Alliance kontrollerer nu hele det Eurasiske kontinent. De overlevende har klaret sig med forældet teknologi, men den lange krig har efterladt alle fysisk og mentalt nedbrudt og afkræftede.

Nu har det genetiske geni, Dr. Azuma, udviklet en revolutionerende "Neo-Celle" behandling for alle, der er hårdest ramt af den lange krig. Da sundhedsministeriet afviser at støtte ham økonomisk skaffer han penge fra anden kant. Uheldigvis sker der en frygtelig ulykke i laboratoriet, og en helt ny type mutanter undslipper og grundlægger en undergrundsbevægelse. Deres leder er Brai, en supermutant med en brutal plan for en fredelig verden. Dr. Azumas søn, Tetsuya, melder sig i hæren men omkommer. Han bliver dog genoplivet i neo-celle laboratoriet og genopstår som et supermenneske der kun kan overleve hvis han spærres inde i en specielt konstrueret rustning der kan holde hans energi inde. Uden den vil han sprænge til atomer.
Han er blevet forvandlet til Casshern der vil bringe krigen til en ende, koste hvad det vil. Snart må han kæmpe imod Brai og hans håndlangere og ikke mindst imod hans umådeligt store hær af nådesløse robotter.

Casshern er lavet for et relativt lavt budget, men sjældent har CGI teknologien været brugt mere effektivt. Der bliver leget med farvetoninger og CGI baggrunde og det hele er holdt i en stil der er mixed af gamle dage og den hypermoderne fremtid. En flot blanding af Metropolis og Bladerunner.

Instruktøren Kuzaki Kiriyas enestående vision har resulteret i en vanvittig ambitiøs og visuelt lammende film, der ikke på den visuelle side skuffer det mindste. Historien derimod kan godt være lidt lang i det og det ville have klædt den med en spilletid på under to timer.

Der er dog scener der for altid vil være brændt ind på nethinden efter man har set Casshern:

Flotte billeder med en glødende hvis måne som baggrund,
og
de mange flotte kampscener og specielt den hvor Casshern med et håndkantslag flækker en robot på tværs i den lækreste slow motion. Det er virkelig kræs for øjenæblet.

Den melankolske og drømmen stemning hænger filmen igennem og tager til tider over og gør det hele lidt svært at sluge. Moralen om at alle burde kunne leve i fred og pagt med hinanden er god nok, men bliver imod slutningen en anelse kvalm og fortænkt.

Men lad os nu alligevel glædes over at Asian Vision og UIP, endnu engang har udgivet en lille asiatisk perle på det danske marked. Så glem at sydkoreansk lyder som om man snakker med en varm kartoffel i munden og spring med på energien når Casshern går i luften, der er nok at trippe over, selv for den mest fanatiske fremtids freak.

Der er ikke noget ekstramateriale her på denne udgivelse, kun nogle trailers for andre Asian Vision udgivelser. Men hvis man vil have noget mere at vide om filmen så er der på andre regionskoder udsendt en meget spændende dobbeltdisc udgave af filmen.

Casshern er venligst udlånt af Universal Pictures.

Titel: Casshern
Original Titel: Casshern
Premieredato: 13. juni 2006
Instruktør: Kazuaki Kiriya.
Skuespillere: Yusuke Iseya, Kumiko Aso, Akira Terao, Kanako Higuchi, Hiroyuki Miyasako, Jun Kaname.
Spilletid: 4 min.
Selskab: 2004
Genre: Sci-Fibanner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...