Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Charlie Bartlett

30. august 2009 af Malene Vinther

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Charlie Bartlett billede

Instruktøren bag Meet The Fockers og Scary Movie 3 har lavet en underholdende satirisk komediefilm, som diskret svinger pisken mod medicinalindustrien.

Charlie Bartlett (Anton Yelchin) er blevet smidt ud fra den ene fornemme privatskole efter den anden. Det er ikke fordi han er uintelligent, men fordi han hele tiden laver ballade, senest ved at forfalske ID kort til sine kammerater. Nu bestemmer hans neurotiske mor ( Kat Davis) så, at det er på tide, at han kommer hjem og går ”Public Highschool.” Charlie passer ikke ligefrem ind med blazer, skjorte og slips. Han bliver behandlet ved familiens 24 timer ”on the call” psykiater og Charlie finder hurtigt ud af, at han kan snude sig til diverse antidepressiv og nervemedicin og åbner snart sin lille praksis på herretoilettet, hvor man kan få en sludder og en Prosac til en billig penge. Før Charlie ved af det er han skolens populære fyr, som alle kender og som alle vil snakke med. Desværre har rektoren (Downey Jr.) og skolens ledelse ikke det samme syn på sagen, og da Charlie forelsker sig i rektorens datter (Kat Dennings) er helvede løs.

Charlie Bartlett er, som så mange andre ungdomsfilm, en film om, hvordan det er at gå i gymnasiet og ønske sig, som intet andet, at være populær. Den handler om det ofte forkvaklede forhold mellem forældre og teenage børn og om ikke at have nogle at dele sine problemer med. Charlie kommer hele tiden ud i ballade, men ønsker egentlig bare at hjælpe de unge som ingen andre vil lytte til, men selvfølgelig har den spirende psykolog Charlie også selv brug for en at snakke med, da der også i hans bagland lurrer diverse familie problemer. Ja, det er set før og er lidt af en kliché, men den er underholdene og samtidig en satirisk samfundskritik af det amerikanske behandlingssystem og medicinal industrien. Charlie får udskrevet diverse nervemedicin, bare han spørger om det, og psykiaterens motto er:”I want to put you on a low dose, and if there are no sideeffects I’de like to put you on a higher dose”. Samtidig er der ingen der ligger mærke til den dreng med tydelige kvaler, angstanfald og depression og han kan ikke gå til sine forældre fordi ”They already think I’m wierd”. Forventningspresset fra forældre, skole og kammerater er ikke nemt at snakke om, når man hele tiden har en facade, der skal stå. Charlie Bartlett en film præget af suveræn indlevelse og flot skuespil, den er hel klar værd at se.
SF/Fox.

Titel: Charlie Bartlett
Original Titel: Charlie Bartlett
Premieredato: 18. august 2009
Instruktør: Jon Poll
Skuespillere: Anton Yelchin, Hope Davis, Kat Dennings, Robert Downey Jr.
Spilletid: 93 min.
Selskab: Metre-Goldwyn-Meyer Pictures, Sidney Kimmel Entertainments, 2007.
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...