Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Charlie og Chokoladefabrikken

16. februar 2006 af Christina Christensen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Charlie og Chokoladefabrikken billede

Tim Burton har skabt endnu en fantastisk finurlig feel-good film. Denne gang om den excentriske chokoladefabriksejer Willy Wonka.

Charlie og Chokoladefabrikken er historien om den skingrende vanvittige fabriksejer Willy Wonka (Johnny Depp) der ved sin årlige klipning finder et gråt hår. For at finde en arving til sit slikimperium gemmer han fem golden tickets i sine Wonka-bars så fem heldige børn kan vinde en dag på hans eventyrlige chokoladefabrik.

Den fattige dreng Charlie Bucket (Freddie Highmore) bor med sin familie i det, der må være verdens skæveste hus med udsigt til Wonkas gigantiske fabrik. Han får efter flere forsøg fat i en golden ticket.
Eventyret for Charlie fortsætter derefter med sin bedstefar og 4 andre børn på Willy Wonkas fabrik med Oompa Loompaer (alle spillet af Deep Roy), chokoladevandfald og meget mere. Et ønskeland for mange børn.

Man er slet ikke i tvivl om at dette spiselige og farverige fyldt med humor og varme er skabt af Tim Burton. Han har en ganske særlig evne til at fortælle fortryllende fortællinger og trække både voksne og børn ind i sine film.

Filmen er fantastisk castet. Johnny Depp spiller endnu en gang fantastisk som den barnlige, kejtede og til tider ondskabsfulde Willy Wonka. Johhny Depps skuespil understøttes af Freddie Highmore som den godhjertede dreng Charlie, bl.a. kendt fra Finding Neverland. Yderligere som bør nævnes er David Kelly for sit skuespil som bedstefar og en fed tysk dreng ( Philip Wiegratz) som taler usandsynligt dårlig engelsk hvilket er ret underholdende.

Alt i alt en film med fantastisk skuespil, god instruktion og et finurlig eventyrligt univers man kan tåle at se mange gange.

Ekstramateriale:
Der er en hel ekstra DVD med ekstramateriale både for børn og legebørn, det kunne ikke være bedre. Menuen er styret af en Oompa Loompa og meget flot skruet sammen som en hel lille sekvens fra filmen. I ekstramaterialet er der både de klassiske bag om filmen dokumentarer, men også spil hvor man fx kan blande sin egen chokoladebar, som Oompa Loompaen derefter spiser, bland fx en chokolate explosion med cinnamon fart!

Man kan derefter kaste sig over at lære at danse Oompa Loompa dans, der er en udførlig beskrivelse som sikkert kan vække meget begejstring hos de mindre børn. Jeg selv har moret mig gevaldigt så ekstamaterialet kan ikke få andet end 5 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
http://www.warnerbros.com?ref=on-z

Titel: Charlie og Chokoladefabrikken
Original Titel: Charlie and the Chocolate Factory
Premieredato: 24. januar 2006
Instruktør: Tim Burton
Skuespillere: Bl.a, Johhny Depp, Freddie Highmore, David Kelly
Spilletid: 115 min.
Selskab: Warner Bros
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...