Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

City of Ghosts (DVD)

14. august 2003 af Morten Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar

City of Ghosts (DVD) billede

Matt Dillon, Stellan Skarsgård, Gerard Depardieu og James Caan i et drama, der udspiller sig i Fjernøsten. Det kan næsten ikke gå galt. Eller kan det ?

Mat Dillon har fulgt trenden blandt skuespillere med at stille sig bag kameraet, og har med ”City of Ghosts” fået sin instruktørdebut. Til sit ambitiøse forehavende har han entreret med en prominent stjernebesætning, bl.a. James Caan og Gerard Depardieu og har valgt Fjernøsten som sin eksotiske location.
Således tegner alt yderst lovende, når ”City of Ghosts” bliver sat i DVD-afspilleren.

Det starter også med en fin indledning, der lover godt for resten af filmen. Jimmy (spillet af Dillon selv), har sammen med sin partner og mentor, Marvin (James Caan), en lyssky forsikringsforretning kørende. Da FBI kommer lidt for tæt på at finde ud af, hvordan forretningen er strikket sammen, må Jimmy flygte fra USA. Han finder ud af, at Marvin er taget til Fjernøsten og eftersætter ham i håb om at få sin del af kagen og undgå tid i skyggen. Efter nogle besværligheder havner Jimmy i et efterkrigspræget Cambodia, der vrimler med brogede typer. Han indlogerer sig på et ret specielt hotel, drevet af Emile (Gerard Depardieu i en atypisk rolle) og starter sin eftersøgning der.
Marvin bliver fundet og har lagt ambitiøse planer for, hvorledes forsikringspengene skal bruges – men så forsvinder han pludselig igen !

Marvins forsvinden er dog mere avanceret end først antaget, for pludselig modtager Jimmy hans afhuggede fod og et krav om en uhyre stor sum løsepenge. Og så kan jagten på både penge og Marvin begynde, og det er ikke nemt i en del af verden, hvor intet rigtigt er til at regne med og hvor hedebølge ikke kun er omkring de 30 grader.

Desværre lyder filmen mere spændende end den er. Filmen er også ramt af de høje temperaturer og slæber sig af sted i et trægt tempo. Dillon vil gerne både lave en spændende thriller, redegøre for et lands tragiske historie, og desuden præge det hele med et hav af bi-historier om f. eks kærlighed og faderskikkelser. Det er svært at få det alt sammen til at hænge sammen på små 2 timer. Det ville have klædt intruktørdebutanten at have lidt mindre armbevægelser og satset mere på selve hovedhistorien - det kunne have afstedkommet en bundsolid thriller. Så kunne der også være kommet mere fokus på russisk mafia, en herskesyg eks-general og alle de andre banditter, der i parentes bemærket også er en del af filmen.

De gode skuespillere hæver heller ikke niveauet meget over gennemsnittet, men Gerard Depardieus karakter, Emile, er en undtagelse. Han er hidsig, voldelig, fysisk utiltrækkende og alligevel ret sympatisk. Scenen, hvor han med et barn på armen ordner en knivbevæbnet fyr er ubetalelig.
De fysiske rammer i filmen er med til at give en ret god atmosfære – farverne er mørke og dystre, og man sidder hele tiden og venter på, hvad der dukker frem af tågen eller hopper frem fra bag buddhastatuerne.

Der rokker dog ikke ved, at ”City Of Ghosts” kun er en middelmådig film på trods af mange gode intentioner – og ambitioner. Denne anmelders anbefaling er, at vælge sommervejret mens det endnu er der, i stedet for at bruge 2 timer foran DVD-afspilleren på denne film.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: City of Ghosts
Original Titel: City of Ghosts
Premieredato: 7. juli 2003
Instruktør: Matt Dillon
Skuespillere: Matt Dillon, James Caan, Natascha Mcelhone, Gerard Depardieu, Stellan Skarsgård
Spilletid: 112 min.
Selskab: Kintop Pictures, Banyan Tree, Mainline Productions, Scanbox, 2002
Genre: Thriller
Link: http:///www.cityofghostsmovie.com

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...