Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Cleaner

3. oktober 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Cleaner billede

Hvem rydder op efter de døde, når de har ligget for længe, er blevet brutalt myrdet m.m. Den små deprimerede Tom, ex-politibetjent, har fundet sin niche, at gøre rent og ikke stille spørgsmål.

Den hårde tid hos politiet, har præget Tom Carver´s (Samuel L. Jackson) liv. Konen er død, myrdet, og hans ensomme liv med datteren Rose (Keke Palmer) virker nærmest klaustrofobisk.
Et markant jobskifte, bestyrer Tom et rengøringsselskab, der varetager rengøring efter særligt synlige dødsfald, specielt brutale mord.
Rutinen, en små depression, og blakket fortid, samt et uforløst forhold til datteren præger billedet.
Vendepunktet, en ganske almindelig rutine opgave, et blodig opgør, der med sikkerhed har haft døden som udgangsfase på en fashionabel adresse. Tom får fjernet alle spor, men glemmer at aflevere nøglen tilbage. Han vender tilbage senere med nøglen, og bliver forundret over et fødselsdagsselskab, hvor kvinden, til den mand der nu er meldt savnet, ikke virker berørt overhovedet, og helt uvidende om at der har været et rengøringshold i huset.
Tom indser at han selv har fjernet alle spor fra et uanmeldt mord, og kunden, er en fiktiv person. Carver er gået i en planlagt fælde.
For at rense sig selv opsøger han en gammel ven fra politiet Eddie Lorenzo (Ed Harris), der har forbindelserne. Samtidig er sagen havnet i hænderne på den berygtede kriminalbetjent Wallace (Luis Guzmán), der tager alle midler i brug for at fremme opklaringerne. Alt peger på korruption langt ind i politikorpset.

Skuespillet er på det jævne, i forhold til de særdeles erfarne kræfter der dækker rollelisten. Alle er set bedre, og Robert Forsters minimale birolle, og også svær at blæse op til noget bemærkelsesværdigt. Samuel L. Jackson snøvler i filmen, om det er en del af hans rolle, fremgår ikke. Det kunne jo være en konsekvens af de kradse rengøringsmidler der må tages i brug for få den hvide sofa hvid igen.
Der er underligt tomt i filmen, støj udenfor selve handlingen, er på laveste blus, det må selvfølgelig være bevidst, men det giver en unaturlig dynamik i denne film, andre eksempelvis David Lynch har brugt det med større magi.
Instruktøren, den finske Renny Harlin, som toppede med ”The Long Kiss Goodnight” som har et ujævn katalog, har bestemt antydningen i denne som lige misser de fire stjerner, hvor replikkerne ellers sidder ganske godt i skabet. Bare lidt mindre film i filmen tak.

Ekstra bonus på denne dvd udgivelse består kun af længere trailershow med blandt andet ”In Bruges”.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: Cleaner
Original Titel: Cleaner
Premieredato: 9. september 2008
Instruktør: Renny Harlin
Skuespillere: Samuel L, Jackson, Ed Harris, Eva Mendes, Keke Palmer, Luis Guzmán, Christa Campbell, Robert Forster, Ritchie Montgomery
Spilletid: 93 min.
Selskab: Millenium Films/2007
Genre: Krimi
2 ex-kollegaer´s intermezzo, omkring det altid prekære korruption i korpset.
2 ex-kollegaer´s intermezzo, omkring det altid prekære korruption i korpset.


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...