Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Cold eyes of fear.

12. marts 2009 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Cold eyes of fear. billede

Enzo G. Castellari har lavet en solid Giallo film, der imponere med dens skarpe fortælling og spændende klippestil.

Den noble advokat Peter Bidell besøger en ikke helt uskyldig beværtning. Her møder man glædespigen Anna. Sammen tager de ud til hans onkels luksus villa for at tilbringe en hyggelig nat. Peters onkel er en berygtet dommer, der er kendt for hans ærlighed i branchen. Men Peters og Annas nat bliver hurtigt afbrudt, da husets tjener pludselig findes død. Inden længe er de begge taget som gidsler af en desperat tyv ved navn Quill, der senere får besøg af hans medkumpan Arthur Welt. Det viser sig at der er mere end et simpelt røveri bag det hele. Arthur Welt vil nemlig hævne sig over Dommeren, fordi han er blevet dømt skyldig i en ting, han ikke havde gjort, simpelthen fordi, han ikke ville betale dommeren et klækkeligt beløb. Peters onkels rygte er på spil, men spørgsmålet er hvem der har ret. Inden solen igen står op udspiller der sig et intenst drama i huset, hvor tvivl og desperation går hånd i hånd.

Enzo G. Castellari har lavet film i næsten alle genre, og hver gang sluppet fra det med et spændende resultat til følge. Selvom hans film ofte er lavet på et stramt budget og i kølvandet på andre større film i samme genre, formår Castellari hver gang at få noget spændende og ægte ud af de film, han er inde over. Enzo G. Castellari’s navn er på alles læber fortiden, idet hans film Inglorious Bastards på nuværende tidspunkt bliver lavet igen af ingen ringere end Quintin Tarrentino, med blandt andet Brad Pitt i en af de større roller.

Cold eyes of fear er en film i Giallogenren. Giallofilm er en subgenre der nærmere kan sættes i bås med thrillergenren. Giallofilm indeholder ofte hårdkogte og opfindsomme krimigåder, tilsat rå vold og blodige drab. Giallofilm er det Italienske svar på det Amerikanske begreb Pulp Fiction. Enzo G. Castellari styre herlighederne med fast og rutineret hånd, og historien bliver fortalt fast og sikkert. Historien indeholder ikke mange karakterer, og kunne sagtens fungere som et teaterstykke. Scenografien er enkel, og der er ikke mange forskellige locations. Det meste af handlingen udspiller sig faktisk i en stue. Dette passer perfekt til historien, og hele enkelheden virker som det rigtige valg.
Klippestilen er spændende og er med til at trække interessen i vejret hos tilskueren. Enzo G. Castellari er ikke bange for at bruge skæve vinkler og hurtige klip. Og klimakset er så spændende klippet, at det skal ses for at give den fulde forståelse og begejstring. Et must for fans af filmmediet.

Musikken er komponeret af en sand mester. Ennio Morricone har lavet mere filmmusik end de fleste, og specielt hans enestående kompositioner til Sergio Leones film har vundet indpas i mange menneskers hukommelse om uforglemmelig filmmusik. Hans score til Cold eyes of fear, er knap så iørefaldende, men det bidrager med den rette stemning til de spændende billeder, og støtter historien fra første til sidste strofe.

Alt i alt er denne solide Giallofilm et spændende bekendtskab, og en film man sagtens kan nyde flere gange. Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med denne Italienske thriller genre, er Cold eyes of fear et udmærket sted at starte, og for fan af genren og mesteren Enzo G. Castellari er den et must.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet er sparsomt på denne udgivelse. Det er muligt at læse en biografi og en filmografi over filmens instruktør Enzo G. Castellari, og se to trailershows for andre film fra Another World Entertainment. Det er alt hvad der er at byde på, og dette giver kun 2 stjerner ud af 6 mulige for denne omgang ekstramateriale.

Cold eyes of fear er en ældre film, og man kan godt forestille sig, at den muligvis ikke er blevet opbevaret og passet på frem til i dag. Billedet står nemlig flere steder grumset og uldent, og lyden er lang fra god. Heldigvis er filmen så spændende, at man godt kan leve med det, og derfor kan man godt se igennem fingre med kvaliteten af udgivelsen.

Cold eyes of fear bliver præsenteret i Anamorfisk widescreen 1.85:1. Lyden er Engelsk Dolby Digital 2.0 og den spændende historie kan ses med Danske, Svenske, Norske og Finske undertekster.

Cold Eyes Of Fear er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Cold eyes of fear.
Original Titel: Gli Occhi Freddi Della Paura.
Premieredato: 10. januar 2009
Instruktør: Enzo G, Castellari.
Skuespillere: Fernando Ray, Karin Schubert, Giovanna Ralli.
Spilletid: 87 min.
Selskab: 1971
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...