Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Congratulations 50 Years of the Eurovision Song Contest

8. november 2005 af Aino Bredtved

4 stjerner Skriv en kommentar

Congratulations 50 Years of the Eurovision Song Contest billede

Elsket af de fleste og på overfladen foragtet af mange – men de ser det jo som regel alligevel.
For første gang er alle vinderne og favoritterne samlet.

I anledning af 50-året for det første Melodi Grandprix er der blevet udgivet et par meget omfattende dvd’er med 100 sange på, alle vinderne og de største hits er med. Dvd’erne er opdelt således, at den første dvd indeholder alle vinderne og favoritterne fra 1956 – 1980 og den anden dvd indeholder vindere og favoritter fra 1981 – 2005. Og de er der da også alle sammen lige fra Grethe og Jørgen Ingmann til Brødrene Olsen, Milk and Honey og Johnny Logan for bare at nævne nogle få.

Det var mange glædelige gensyn – og naturligvis også nogen, man sagtens kunne undvære, men sådan er det jo – det er ikke alle, man synes der fortjente at vinde – vi har vel alle vores favoritter...
Personligt synes jeg, at Grethe og Jørgen Ingmanns Dansevise er en af de mest fantastiske danske sange, der nogensinde er skrevet! Jeg elsker simpelthen den sang, også selvom den er skrevet og fremført adskillige år før jeg selv blev født. Senest er den fortolket af den netop opløste gruppe Swan Lee. Jeg elsker originalen, men er nok allermest vild med Lars H.U.Gs version, ikke at det har megen relevans i denne sammenhæng :-)

Jeg kunne jo nævne i flæng, siden der jo er 100 numre at vælge imellem, men vil nøjes med dem, som for mig har betydet noget særligt:

DVD 1 (1956 - 1980):
Grethe og Jørgen Ingemann: Dansevise (1963), Sandie Shaw: Puppet On a String (1967), Cliff Richard: Congratulations (1968), Lulu: Boom Bang-A-Bang (1969), ABBA: Waterloo (1974), The Shadows: Let Me Be the One (1975), Brotherhood of man: Save All Your Kisses for Me (1976), Milk & Honey: Halleluja (1979) og Dschingis Khan: Dschingis Khan (1979).

DVD 2 (1981 – 2005):
Bucks Fizz: Making Your Mind Up (1981), Carola: Främling (1983), Daniel: Julie (1983), Johnny Logan: Hold me Now (1987), Aud Wilken: Fra Mols til Skagen (1995), Brødrene Olsen: Smuk som et stjerneskud (2000), Ruslana: Wild Dances (2004), Helena Paparizou: My Number One (2005) og Chiara: Angel (2005)

Det er jo noget af en skøn blanding af gammelt og nyt, ligesom dvd’erne både byder på de helt gamle klip i sort/hvid og de nye "blærede" fremførelser. Man ser tydeligt, hvordan moden er skiftet og hvor stor forskellen på sceneoptræden før og nu er – de var så nydelige, ærbare, pæne og stillestående dengang, hvor de nu er temmelig "bare" i påklædningen og med masser af fantastiske dansere og sceneshows i det hele taget.

I de senere år synes jeg, at der har været mange gode indslag, hvor jeg til gengæld synes, at der var nogle tynde år – hvilket nok ses tydeligst på årstallene i mine valg af yndlingssange.

Jeg så det store jubilæumsshow på tv for nylig og det var vel egentlig i orden, men det er skønt, når man sidder med disse dvd’er, at man selv kan springe frem og tilbage og høre de sange, man har lyst til, hvor jeg synes, at selve showet hurtigt blev kedeligt og gjorde mig rastløs, nok mest fordi de hele tiden viste de sange, jeg ikke gider høre – men det er jo også svært at ramme alles smag – vi lægger jo alle vægt på forskellige ting og har netop vores egne bevæggrunde og minder i forhold til de enkelte sange. Denne udgivelse er glimrende at have i samlingen, da den indeholder masser af minder fra en for længst svunden tid, men også mange af de nyere favoritter – er du til Melodi Grandprix er det en must have-udgivelse.

Jeg giver jubilæumsudgivelsen 4 stjerner – jeg vaklede lidt mellem 4 og 5 stjerner, men synes ikke den er helt god nok til en 5’er – jeg gad i hvert fald ikke bare at lade dvd’en køre alle sange på en gang, så jeg gik selv ind og valgte de enkelte sange – en glimrende funktion, hvis ikke man lige orker at "spole" frem eller tilbage hele tiden.

Der er intet ekstramateriale, men efter alle disse timer med Eurovision Song Contest er det egentlig også mere end nok.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
CMC.

Titel: Congratulations 50 Years of the Eurovision Song Contest
Original Titel: Congratulations 50 Years of the Eurovision Song Contest
Premieredato: 20. oktober 2005
Genre: Familie
Link: http://www.eurovision.tv/english/banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...