Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Corleone - Murder of a general

1. december 2009 af Josephine Bülow

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Corleone - Murder of a general billede

En miniserie om den italienske general, som kæmpede for sit land, og fik bugt med terroren i Italien. Desværre en for endimensionel og naiv skildring af denne folkehelt.

”Murder of a General” er en miniserie i to afsnit om general Carlo Alberto Dalla Chiesa. Den skildrer, hvorledes generalen bekæmpede terrortruslen fra terrorgruppen ”De Røde Brigader” i Italien fra sidst i 1970'erne til 1980'erne. Som titlen direkte fortæller, blev han myrdet i september 1982, og serien forsøger at vise et nuanceret billede af, hvorfor han blev myrdet.

Skuespillerne spiller meget amatøragtigt; de overspiller, så det hele virker meget melodramatisk. Udgangspunktet er ellers en spændende, autentisk historie, men sådan skildres den desværre ikke. Den er ikke særlig fængende, manuskriptet er for dårligt og skuespillerne er utroværdige, fordi de simpelthen spiller for dårligt.

Man skal have kendskab til den italienske historie, for at kunne forstå plottet og følge rigtigt med. Man bliver ikke introduceret ordentligt til historien, og man kan derfor hurtigt sidde som uforstående overfor de begivenheder, der finder sted i serien.
Det er en éndimensionel synsvinkel, som fremstiller den konservative general som en stor folkehelt og samtidig viser, hvor grusomme de venstreorienterede medlemmer af terrorgruppen ”De Røde Brigader” var.
Generalens datter har det ikke godt sammen med sin mand, og vil derfor gerne skilles, men det er imod det normsæt og værdier, som generalen og hans kone har. De repræsenterer kernefamilien, den ”rigtige” italienske familie, hvor man holder sammen uanset hvad.
Jeg er personligt meget glad for det italienske sprog, så det var et plus for mig at se denne serie, men næsten også det eneste plus, hvilket er en smule sørgeligt. Den kan ses som tidsfordriv, som anden flad og kedelig underholdning, men man mister hurtigt koncentrationen, fordi den ikke holder én fanget.

Jeg vil derfor hellere anbefale, at man ser de tre ”Godfather” film (en lidt anden historie end generalens), men hvis man vil se en god historie, om de italienske værdier og mafiaen, og hvor skuespillet er helt i top, så er de værd at bruge tid på, modsat denne miniserie.

Titel: Murder of a general
Original Titel: Murder of a general
Premieredato: 27. oktober 2009
Instruktør: Giorgio Capitani
Skuespillere: Giancarlo Giannini, Anna Ammirati Alberto Angrisano, Enzo Marino Bellanich, Giorgio Bettozzi, Antonino Bruschetta, Paolo Casiraghi, Francesca Cavallin
Spilletid: 194 min.
Selskab: RTI - Mediavivere, 2007
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...