Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billede

Deadpool & Wolve...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Death Race

28. november 2008 af Christian Arhoff Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Death Race billede

Actionen er underholdende og humoren er lam i årest drengerøvsfilm

Jason Statham sparker røv i "Death Race" årest mest åndssvage, tossede og lamme actionfilm. Den har helt klart chancen for at ende som kult, i stil med film som "Commando", der formår at ramme den helt rigtige kombination af tosset sjov, som de fleste drenge elsker. Substans findes ikke her, men da der bliver ikke lavet mange af denne slags film mere, og det er klart filmens chance. Så spænd selen, og tag en smut til Terminal Island med Jason Statham.

I en ikke så fjern fremtid er USAs økonomi i store problemer. Kriminalitet og arbejdsløshed er overalt, og regeringen er derfor tvunget til at udlicitere fængselssystemet til private virksomheder.

Jensen Ames(Jason Statham) er en simpel mand. Han har et arbejde på et stålværk, en sød kone og en sød lille nyfødt datter. Men alt dette er ved at ændre sig. Pga økonimiske problemer, må værket lukket, og Jensen står nu uden job. Værre bliver det hurtigt, en ukendt mand bryder ind i deres hus, og slår Jensen ned. Da han vågner ligger han med en blodig kniv i hånden, hans kone ligger død ved siden af, og to betjente sigter på ham. Jensen bliver dømt og sendt til den moderne fængsels ø Terminal Island, reserveret til landets hårdeste forbrydere. Fængselssystemet er dog ikke helt som vi kender det. For at kunne tjene penge på fængselet har virksomheden bag fundet på det såkaldte death race. Forskellige fanger kører mod hinanden i biler udstyret med våben, som flammekaster, gevære, olie osv. Hvis du vinder fem ræs får du din frihed. Altsammen naturligvis streamet online, til den billige pris af 100 dollers pr. etape. Løbets popularitet er enorm, specielt pga køreren Frankenstein, der altid går med maske, pga sine mange uheld. Fire løb har han vundet og han mangler kun et så er han fri. Uheldigvis for ham, og fængslet dør han under sin seneste etape, og uden Frankenstein kunne løbets popularitet dale. Der passer Jensen Ames perfekt ind. Tidligere racerkører før økonomikrisen, og nuværende fange i fængslet er han den perfekte man til at spille Frankenstein. En sejer så er han fri. Men var det nu også rent held at Jensen tilfældigvis fandt vej til fængslet, lige da de skulle bruge ham?

"Death Race" er en tosset drengerøvsfilm der handler og tossede biler med våben, macho opgør kørerene internt og selfølgelig lækre piger, der skal være co drivers for kørene. "Death Race" er instrueret af Paul W.S. Anderson, der er blevet lidt af en navn, dog langt fra positivt. Manden bag film som "Alien Vs. Predator" og "Resident Evil" trilogien, er på ingen måde nogen stor instruktør, men han har et øje for action, og her i "Death Race" virker det som om han er begyndt at finde ud af hvor hans forcer er. Scenerne der ikke indvolvere action er dog stadig forfærdelige. Lam dialog er stadig en problem, når Anderson insistere på at skrive sit eget manus, og "Death Race" er endnu et bevis på at maden er instruktør og ikke forfatter. Det glemmes dog hurtigt i de sjove actionscener, og Anderson sørger for at der ikke er for mange tørre perioder i filmen, og det hjælper. Skuespillet er ikke stort, Statham er en god skuespiller, se bare "The Bank Job", men som action man, gør han det samme som han har gjort i "Crank" og The Transporter" filmene, og hvis man kan lide det, så er det mere af samme skuffe. Tyrese Gibson(Transformers, 2Fast2Furious) giver endnu engang beviser på at han skulle være fortsat som model istedet for skuespiller, mens Joan Allen og Ian McShane giver gode mindre præstationer, der må siges at være så gode som manus vil tillade.

"Death Race" er underholdning, og intet andet, men du vil helt sikkert få det sjovt hvis du er til den slags film, og Statham fans bliver bestemt ikke skuffet.

Titel: Death Race
Original Titel: Death Race
Premieredato: 28. november 2008
Instruktør: Paul W.S, Anderson
Skuespillere: Jason Statham, Tyrese Gibson, Ian McShane, Joan Allen
Spilletid: 105 min.
Selskab: Cruise/Wagner productions, UIP, 2008
Genre: Action

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...