Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Anden Søster

15. februar 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Anden Søster billede

Om to søstre, hvor den ene er mildheden in persona, den anden grum selvcentreret, men begge må sande hvor svært det er at leve i det 15. århundrede som adelig kvinde.

Som børn lever de et harmonisk liv, søstrene Anne (Natalie Portman) og Mary Boleyn (Scarlett Johansson), men faren Sir Thomas (Mark Rylance) og moderen Lady Elizabeth (Kristin Scott Thomas) forudser deres skæbne. Sværere odds tildeler de den milde, ydmyge og omgængelige Mary, hvorimod den trodsige, temperamentsfulde Anne, synes at møde en lysere fremtid.
De vokser op, og udvikler sig bedårende og æggende piger med ægteskab for øje.
Mary er allerede afsat godt, men ikke over standen.
Det forlyder at kongen Henrik den 8./Henry (Eric Bana) kommer forbi, og Elizabeths onkel Thomas, Hertug af Norfolk (David Morrissey) der er en del af det engelske hof, opfordrer Anne om at gøre sig til, det at være en af kongens konkubiner, vil åbne en lys fremtid for hende.
Den højtidelige gæst indfinder sig med sit følge. Et jagtselskab skal ride ud. Anne rider alene på hest, til kongens forbløffelse, og udfordrer ham til en galop. Det mest grufulde hænder, kongen falder af hesten. Sengeliggende, dog uden de større mén, forplejer Mary Henry, som straks
Respondere med stor interesse.
Status over jagtselskabet, Anne er ladt i kulen, da kongen mistede ansigt. Derimod er Mary og hendes husbond blevet ansat ved hoffet, trods Marys indsigelser.
Kongen har brug for en arving, dronningen kan efter flere forsøg ikke give ham en søn, så derfor må Mary varte kongen op, og deres forhold bliver hurtigt meget passioneret. Alt efter planen føder hun en søn. I mellemtiden har søsteren sine egne planer/rænkespil, at forføre kongen og lade søsteren lide for hendes indblanding, til trods for at hun blev tvunget. Et spil om positioner, hvor pigerne bliver brugt trods morens Elizabeths advarsler, til at lade huset Boleyn stige i graderne, bliver misbrugt med de mest skrupelløse metoder.

Et slags feministisk manifest over mænds kyniske enegang. Denne kostumefilm, hvor dragterne m.m. er set flottere, mere ekstravagante, har dog et udmærket spændingsmoment, og en stabel gode skuespillere på holdet. Eric Bana er glimrende, som den selvcentrerede konge, humørsyg, hang til kedsomhed, specielt da Mary ligger i barselsengen, og derfor ikke med tilgang til seksuelle udskejelser, er det nemt at lade sig forføre af den flirtende smukke Anne.
Nathalie Portman og Scarlett Johansson gør også gode figurerer, men Kristin Scott Thomas stjæler billedet, med sin stærke karisma.
Filmen er et slags forspil til den noget flottere ”efterfølger” ”Elizabeth Den Første”, som var barnet af Anne og Henrik Den. 8!
Instruktøren Justin Chadwick (”Bleak House” m.fl.) fører også historien bag lyset ved at lade Sir Thomas Howard henrette for lands forræderi, hvilket ikke var i overensstemmelse med virkeligheden. Og da det ikke er centralt i filmen, burde sådanne slige justeringer henrettes!

Ekstra materialet består af et kommentar spor af instruktøren, slettede scener, og udvidede scener.
En biografi over medlemmer af hoffet, Mary & Anne Boleyn, Kong Henrik VIII, Hertugen af Norfolk, George Boleyn, Katherine af Aragon.
Desuden en oversættelse af historien til filmlærredet.
Tilblivelsen af filmen, hvor skuespillere og holdet bag filmen forklarer deres oplevelser, og hvordan castingen blev til. Som ofte før er det bare en skulderklap til sig selv og filmen og til alle medvirkende, uden at være objektiv i sine bestræbelser, og forklare selve historien, som blev epokegørende for Englands fremtid. 3 stjerner til ekstramaterialet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Sandrew Metronome.

Titel: Den Anden Søster
Original Titel: The Other Boleyn Girl
Premieredato: 13. januar 2009
Instruktør: Justin Chadwick
Skuespillere: Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana, Jim Sturgess, Kristin Scott Thomas, Juno Temple, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Alfie Allen, Ana Torrent
Spilletid: 116 min.
Selskab: BBC Films/Focus Features/2008
Genre: Drama
Link: http://www.sonypictures.com/homevideo/theotherboleyngirl


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...