Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Den Eventyrlige Park

11. april 2019 af Maria Bjerregaard

4 stjerner Skriv en kommentar

Den Eventyrlige Park billede

“Den Eventyrlige Park” er en sød og charmerende animationsfilm i børnehøjde.

Animationsfilm kan være lidt af en rutsjebanetur. Og pudsigt nok er der også masser af rutsjebaner og skøre forlystelser i Paramount og Nickelodeons nye ”Den Eventyrlige Park” som følger en lille piges livlige fantasi.

Barndommens banaliteter
June (Rebecca Guld) og hendes mor (Katrine Greis- Rosenthal) har sammen udviklet deres fantasiverden ”Den Eventyrlig Park”, hvor det kun er fantasien, som sætter grænser for de sjove forlystelser og talende dyr. Da moren bliver dog syg, mister June helt lysten til at lege og pakker sin fantasiverden sammen. Men på en tur igennem skoven støder June pludselig på noget meget genkendeligt – netop ”Den Eventyrlige Park”. Men alt er ikke, som det skal være, og det er nu op til June og parkens dyr, for at få skabt balance i parken – og ikke mindst hos June.

Sjov i børnehøjde
Filmen svækkes lidt ved kun at være lavet til et børnepublikum. Der er ikke mange lag for de voksne, men til gengæld vil børnene synes, det er rigtig sjovt. Der er mange livlige karakterer. Især de to bævere, Gus og Cooper, giver lidt til lattermusklerne, men også bjørnen, Boomer, stjæler billedet med hans fejlkombineret vinterhi. og brugen af slap-stick humoren gør filmen endnu sjovere, og derfor vil voksne bestemt ikke kede sig alt for meget. June er en karakter, som børnene kan relatere til. Hun er fantasifuld, iderig og intelligent, men skal selvfølgelig også lære at være barn og nyde det.

Sorg i animationsfilm
Et af filmens store temaer er sorg. June bruger sin fantasi som forsvarsmekanisme for hvordan, hun skal håndtere sin mors sygdom. Dog har filmen ikke verdens stærkeste historie, og derfor kommer vi heller ikke helt under huden på June og hendes følelser. Men vi bliver derimod præsenteret for en farverig og festlig forlystelsespark inde i fantasien på en pige i sorg. Instruktørerne har tydeligvis hentet inspiration fra Disney og Pixar klassikere som ”Inside Out”, men formår ikke at gøre det til en helstøbt følelsesladet animationsfilm for alle. Men for sit børnepublikum fungerer det udmærket.

”Den Eventyrlige Park” er velproduceret, sød og charmerende for sit børnepublikum. Den anvender sin slapstick humor sjovt, og børnene vil elske de livlige og kreative karakterer. Historie er ikke verdens stærkeste, men alligevel bevarer filmen sin charme med en farverig og festlig forlystelsespark.

Titel: Den Eventyrlige Park
Original Titel: Wonder Park
Premieredato: 11. april 2019
Instruktør: Dylan Brown
Skuespillere: Rebecca Guld, Lars Ranthe, Esben Dalgaard Andersen, Linda Petersen, Jesper Asholt, Ruben Søltoft, Katrine Greis-Rosenthal, Jon Lange
Spilletid: 85 min.
Selskab: Paramount Animation, Nickelodeon Movies, UIP, 2019
Genre: Tegne- og animationsfilm
banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...