Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Den Hundredetårige Der Stak Af Fra Regningen Og Forsvandt

14. juni 2017 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Hundredetårige Der Stak Af Fra Regningen Og Forsvandt billede

Svensk humor når det er bedst. Allan Karlsson er tilbage med læskedrik, hentehår og utroligt mange tørre oneliners...

Husker du Allan Karlsson? Den 100-årige som kravlede ud af vinduet og forsvandt? Nu er han fundet igen, for han er netop stukket af fra regningen og klar til at forsvinde på ny. Dog er der rigtig mange som leder efter Allan. Der er nærmest ikke grænser for hvor mange fjender han slæber efter sig, dog uden selv rigtig at lægge mærke til dig – eller at have meget andet end en tør kommentar til de ulykker, eksplosioner og dødsfald der følger i kølvandet på hans gerninger. Denne gang handler det om intet mindre end opskriften på den ubeskriveligt lækre og vanedannende læskedrik kaldet Folkesoda. Ved et uheld fik Allan i sine yngre dage sat ild til et russisk laboratorie, hvilket var medvirkende til at denne særlige drik opstod. Det kostede krig på de indre linjer mellem stormagterne USA og Rusland (Nixon og Bresnjev) på linje med rumkapløbet. Denne skjulte historie fra verdenshistorien (og både usandsynlige og naturligvis usande) indleder endnu en omgang svenske sjofelheder, som næsten gør sig lige så godt som britisk satire. Fortalt med den største selvfølgelighed, knastør humoristisk tilgang og med en særdeles skæv og ganske charmerende forsamling tosser. Den 101-årige Allan Karlsson må for min skyld stikke af fra regningen så tit han vil – jeg betaler gerne i hans sted.

Den første film om Allan var baseret på Jonas Jonassons roman. Der er ikke andet end de samme karakterer at henvise til her i film 2, hvilket heller ikke gør noget, for brødreparret Herngren har fået flettet en herlig historie sammen, som lige så godt kunne have været fra et forlag. Karlsson-universet er så absurd og rundt på gulvet at man ikke kan undgå at få mindre grineflip undervejs. Allan Karlsson har stadig hang til flirt, sjusser og lidt god dynamit. Han hænger i den grad også uløseligt sammen med den lille frække abe Erlander, lige som det gælder for hans gode ven Julius og den kiksede småforbryder Gäddan, hvor sidstnævnte egentlig hænger på slænget gennem Bali, Moskva og Berlin i troen på at gruppen er på vej til et sted hvor man kan få lov til at bade. Sagen er dog langt mere kompliceret, for Allan er som nævnt på jagt efter en lille cigaræske indeholdende opskriften på Folkesoda. Den er der imidlertid en lang række personer, der er interesseret i – og for at det ikke skal være løgn, så ender selveste CIA da også i jagten på Allan.

I princippet går løjerne over stok og sten, bortset fra at Allan og hans venner ikke længere er de hurtigste på gåben. Heldigvis er der så både scooter, tog, fly og sejlbåd til at servicere deres eventyr. Hvor ville man ønske at der havde været en bonusmateriale-sekvens med fraklip, for den bidende satire af original karat er noget helt særlig. Man kan næsten ikke forestille sig andet end at det har været ustyrligt morsomt når scener eller replikker kikser. Man må dog konstatere at denne udgivelse er uden andre valgmuligheder end at afspille filmen. Der hvor filmen vitterligt vinder sit publikum er den form for selvfølge på trods af omstændighedernes vanvid. Man næsten overbevises om at disse tåbelige typer rent faktisk findes, og at de taler og agerer som de gør.

Det er meget længe siden at jeg har hørt ordet om en farce i filmsammenhæng. Lad mig bare benytte det som en påklistring af Den Hundredetårige Der Stak Af Fra Regningen Og Forsvandt. Det er længe, længe siden at jeg har moret mig så godt som tilfældet her. Al magt til Sverige – og lad os gerne se noget til den 102-årige næste gang. 5 fine stjerner herfra til holdet bag.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Disney.

Titel: Den Hundredetårige Der Stak Af Fra Regningen Og Forsvandt
Original Titel: Den Hundredetårige Der Stak Af Fra Regningen Og Forsvandt
Premieredato: 11. maj 2017
Instruktør: Felix Herngren, Måns Herngren
Skuespillere: Robert Gustafsson, David Wiberg, Iwar Wiklander, Jens Hultén, Ralph Carlsson, Eric Stern, Svetlana Rodina-Ljungkvist, Colin McFarlane, Georg Nikoloff, Jay Simpson, Eleanor Matsuura
Spilletid: 108 min.
Selskab: Buena Vista International, Sweden & Nice FLX Pictures, 2016
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...