Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Film Om Afdel...
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Før Frosten
Før Frosten billede

Beautiful Boy
A Dog's Journey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Den Ny Verden

12. oktober 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Den Ny Verden billede

Et fint lille surrealistisk filmstykke, om hvordan mennesker fra fattigere kår, bliver mindet om deres status, ved entring af et andet og bedre stillet land.

Det forjættede land, Amerika, står øverst på Salvatore Manusco´s (Vincenzo Amato) liste over nødvendigheder i livet.
Sammen med den ene søn Angelo (Francesco Casisa) kæmper de sig op af et bjerg med et lille klippestykke i munden, og faren sigter en bøn mod himlen, ”giv os et tegn, skal vi immigrere til Amerika eller ej?” Svaret kommer prompte personificeret i den andens søns Pietro´s (Filippo Pucillo), der er stum, pludselige opdukken, med fotografier af træer hvor på der vokser pengesedler, og mutante grøntsager højere end Salvatore.
Rejsen fortsætter, den italienske bondefamilie, og må afgive deres velplejede husdyr, et æsel, en ged, i modregning til et par slidte vandresko, tæpper, og frakker. Derefter samler de moren/farmoren op, Fortunata (Aurora Quattrocchi), og kortlægger vejen hen til færgen. Væk fra Sicilien. Mod den nye verden.
Familien Manusco er ved godt mod, at forlade det primitive feudale samfund i 1913, til fordel for det lokkende moderne storby liv, og al den overflod der vil strømme dem i møde.
Ombord på båden møder Salvatore den mystiske velklædte men fåmælte af engelsk oprindelse, Lucy (Charlotte Gainsbourg). Hendes mission er at finde en partner til at indgå proforma ægteskab, som staterne kræver. Og hendes intense blik har fæstnes hos Salvatore. Salvatore er smigret, modsat morens tilstand, og med hjertet i hånden, vil han kaste sig ud i et nyt liv, med en kvinde, der formodes at være på flugt fra sin fortid (hvilket filmen ikke berører), hvis de bliver godkendt til at rejse ind i (Nord)Amerika.
Rejsens endemål, er Ellis Island ud for New York, hvor alle passagerer får en grundig afvaskning, bliver målt og vejet, og får at indsluses i guds eget land, skal de igennem en forholdsvis simpel intelligent test m.m.

En særdeles billedskøn og dvælende kamera føring, skaber sit eget særpræget univers, ved brug af symbolisme, og langsommeligheden. Ubetingede længsel og håb, nedskrives i Salvatore´s drømmesyn undervejs, og naiviteten som bunder i uvidenhed er tildelt alle passagerer, at de frivilligt rejser som kvæg, under kummerlige forhold.
Det er lykkedes for instruktøren Emanuele Crialese, med hans fjerde film, uden den helt store fortælling at skabe en illusion, på humoristisk vis, uden at forfladige til moralprædiken og deslige.
Vincenzo Amato, Emanuele Crialeses kæledægge, bærer endnu engang hovedrollen, som i hans forrige film, og er som skabt til rollen. Bedstemoren Furtunato blev spillet fremragende af Aurora Quattrocchi. Filippo Pucillo der spiller den stumme Pietro, har en vis lighed med Harpo fra the Marx brothers, men med en vis kontrol, så det ikke kammer over.
Charlotte Gainsbourgs karakter er noget underspillet, og er i virkeligheden en biperson i historien, trods hendes hyppige fremtræden.
Filmen er evig aktuel, med folk der skal immigrer til et andet land, og hvilke prøvelser de må gøre sig undervejs. Hvis hele rejsen gennemføres, så er der den endelige integration, den sværeste af dem alle. At blive accepteret, og hele tiden at skulle vise ens gode hensigter, før fordommen tager over.

Intet ekstra materiale til denne dvd udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Scanbox.

Titel: Den Ny Verden
Original Titel: Nuovomondo
Premieredato: 2. september 2008
Instruktør: Emanuele Crialese
Skuespillere: Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi, Francesco Casisa, Filippo Pucillo, Vincemt Schiavelli, Federica De Cola
Spilletid: 120 min.
Selskab: Rai Cinemafiction/Arte France Cinéma/2006
Genre: Drama
Rejsen mod den evige drøm
Rejsen mod den evige drømbanner
Overskrift Højre Block
Transnistra
SOMMER
Booksmart
The Upside
Spider-Man - Int...
Famous in Love S...
Kvinden, der gle...
Men in Black: In...
A Prayer Before ...
De FrivilligeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...