Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Det regner med frikadeller

21. januar 2010 af Randi Bjerg

4 stjerner Skriv en kommentar

Det regner med frikadeller billede

Ville det rede eller ødelægge verden hvis regnen faldt som frikadeller og sneen faldt som trefarvet is??

Flint Lockwood er opfinder, og det har han været siden han var helt lille. Det eneste problem er at hans opfindelser ikke rigtig vil lykkes for ham. Han opgiver aldrig og på den lille ø, hvor han bor betragtes han som en særlig.
Flints drøm er at lave en opfindelse som gør mennesker mere lykkelige, hvilket hans by har brug for. Den en gang så vigtige sardinfabrik er lukket og byens indbygger kæmper for at spise restlageret, hvilket har gjort byen temmelig grå, kedelig og smagsløs.

Flints nyeste opfindelse er en maskine som omdanner vand til mad, men maskinen ”løber” fra ham, og skyder til vejrs som en raket. Endnu en fiasko tror Flint til det pludselig begynder at regne med cheeseburgerer.

Vejrreporterpraktikanten Sam sendes ud til øen for at dække vejrfænomenet, som er helt unikt. Dette er hendes store chance for at vise sin TV station at hun dur til noget.

Den fantastiske maskine bringer opmærksomhed til byen. Borgmesteren drømmer om at blive en stor mand og udnytter maskinen til at omdanne øen til en turistattraktion.

Det hele går dog over gevind, da maskinen overbelastes og det bliver på til Sam og Flint at rede byen og verden.

Det regner med frikadeller er en sød film med masser af humor. Billederne er fantastiske og fulde af vilde farver. Figurerne er sjove, bl.a. har Flints far et meget markant monobryn. Personligt er jeg helt vild med Flints hår, der virkelig understreger den lettere tossede opfinder mentalitet hos Flint.

Historien har både noget til børn og voksen, som det kendetegner sig ved godt historier. En del af handlingen arbejder med kærlighed mellem forældre og børn. Billedsiden appellerer helt sikkert til børnene, men flere af replikkerne helt sikkert vil gå hen over hovedet på børn, men så sandelig fik mig til at grine.
De danske stemmer er helt i orden, og man har valgt stemmer (personer) som virker overbevisende, særligt er Claus Bondams stemme til borgmesteren rigtig vellykket.

Det regner med frikadeller er alt i alt en rigtig vellykket film, som kan ses i 3D i udvalgte biografer. Det er dog ikke en nødvendighed overhovedet. 3D effekten er brugt til at skabe lidt ekstra dybde i filmen, men giver ikke en udpræget vildere oplevelse, som man kan sagtens se den som 2D og bruge de 15kr på slik i stedet.

Filmen er baseret på den over 30 år gamle børnebog Cloudy with a chance og meatballs. Forfatteren Judi Barrett fortæller at hun selv altid har forestillet sig at den kunne laves til en tegnefilm er meget tilfreds med resultatet, som hun mener yder bogen mere end retfærdighed.

Titel: Det regner med frikadeller
Original Titel: Cloudy with a chance of meatballs
Premieredato: 21. januar 2010
Instruktør: Phil Lord
Skuespillere: danske stemmer, Jens Jacob Tychsen, Cecilie Stenspil, Søren Spanning, Klaus Bondam, Mads M, Nielsen, Peter Zhelder, Malthe Føns Larsen, Villiam Vellev
Spilletid: 90 min.
Selskab: Sony Pictures International, 2010
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disneybio.dk

banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...