Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Divergent Series: The Insurgent

18. marts 2015 af Sofie Svane

3 stjerner Skriv en kommentar

Divergent Series: The Insurgent billede

”Peace is as lucid as a dream”

Insurgent lægger i sig i rækken af postapokalyptiske film som The Hunger Games serien 2012-2015) og The Maze Runner (2014). Den er fortsættelsen til Divergent (2014) og er anden del i The Divergent Series, som bygger på bestseller trilogien skrevet af Veronica Roth.

Samfundet er brudt sammen og civilisationen er ophørt med at eksistere. De eneste overlevende lever i ruinerne af Chicago. De er alle delt op i fem fraktioner efter hvilke livsholdninger, ideologier og kvalifikationer de har. Fraktionerne er: Abnegation (de uselviske), Erudite (de intelligente), Candor (de sanddru), Amity (de naturelskende), og Dauntless (de frygtløse). Dem der ikke passer ind i nogen af fraktionerne, eller som har brudt mod deres fraktions kodeks, lever som udstødte og jagede.

Hovedpersonen Tris (Shailene Woodley) tilhører Dauntless, men er også hvad de kalder divergent (afviger), hvilket vil sige at hun passer ind i flere fraktioner. Divergents anses som en stor trussel mod samfundet, og Jeanine (Kate Winslet) der er leder af Erudite, og som i filmen Divergent blev afsløret i at bruge kemiske serums til hjernevaske Dauntless krigere, for at med magt overtage alle fraktionerne, er nu på en intens jagt efter Tris. Det er nu op til Tris og hendes kæreste Four (Theo James) at redde hvad der er tilbage af verden.

Divergent serien viser et skrækscenarie om hvad det kan ske med et samfund uden kritik, og viser et system der gør ekstrem forskel på folk. Den handler om almindelige mennesker, der er lette at identificere sig med, og det er en stor styrke for filmen. For selvom den følger en klassisk formel med dem der er undertrykte og gør oprør mod dem undertrykker, er det hele krydret med kærlighed, svigt, og håb, der takket være de almindelige personer gør det hele troværdigt, selvom tyngdekraftens og fysikkens love er ophørt med at eksistere i dette univers. Insurgent viser også en stærk ung kvinde i Tris, der kæmper for sin sag, og er tro mod sin egen integritet. Og det er fedt!

Men hvor Divergent til stor del koncentrerede sig om udviklingen af karakterer og den hårde træning af bl.a. Tris og Four for at gøre dem klar, lider Insurgent under at være midterste del i serien. Vi lander i handlingen hvor Divergent sluttede. Tris slås med sin samvittighed og plages af voldsomme mareridt, og en indre kamp med tilgivelse af sig selv. Hovedomdrejningspunktet er at de skal stoppe Jeanine, som er tilbage, stærkere og ondere end nogensinde før. Handlingsmæssigt er der ikke meget kød på, men der er lagt op til en spændende fortsættelse.

Men det være sagt, så vil fans af serien uden tvivl begejstres, og det er en flot film. Der er ikke sparet på action sekvenserne og de store landskaber af Chicago som ruinby, er imponerende. Heldigvis er anden halvdelen af filmen bedre end den første, og det redder meget. Se den for hvad den er, glem din kritiske plot-sans et par timer, og lad dig underholde.

Titel: Divergent Series: The Insurgent
Original Titel: Divergent Series: The Insurgent
Premieredato: 18. marts 2015
Instruktør: Robert Schwentke
Skuespillere: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Miles Teller, Naomi Watts, Maggie Q, Ansel Elgort, Jai Courtney, Octavia Spencer
Spilletid: 119 min.
Selskab: Nordisk Film, 2015
Genre: Action , Adventure , Sci-Fi
Link: http://divergentthemovie.com/
Alle billeder er venligt stillet til rådighed af Nordisk Film
Alle billeder er venligt stillet til rådighed af Nordisk Film


banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...