Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Dobbelt Begær

8. februar 2018 af Sandra Virginia Bereza

6 stjerner Skriv en kommentar

Dobbelt Begær billede

Efter det sort-hvide mesterstykke ’Frantz’ er François Ozon tilbage med kulørt, fermt eksekveret og en ganske fugtig frækkert, hvis hovedperson er den skrøbelige Chloë (Marine Vacth), som forelsker sig i sin psykiater, Paul (Jérémie Renier).

Den umiddelbart renskurede mand gemmer på sin helt egen hemmelighed, og snart sendes Chloë på opdagelse i sit eget begær.

’Der er ikke den frækhed, Ozon ikke tillader sig i sin mest vovede film i mange år, Ozons psyko(sex)thriller bygger på en fortælling af Joyce Carol Oates.

'L'Amant double' starter med at lade et nærbillede af fugtige kønslæber virtuost blænde over i en ung kvindes tårevædede øje, og så er tonen ligesom sat for denne erotiske thriller der får en til at dampe!
Du kan godt tage kleenex med, men det er ikke næsen de vil blive brugt til!

Den smukke, frigide tidligere model men nu museums vagt, Chloë, begynder at se en psykiater fordi hun konstant har ondt i maven. Chloë og hendes Psykiater Paul forelsker sig hovedkuls i hinanden og flytter hurtigt sammen. Chloë opdager imens hun pakker ud at Paul har nogle ting liggende som indikerer at han holder nogle ting hemmelige for hende og hun mærker det dybt i sin intuition. Og i sin mave.

Og rigtigt nok.. Paul har en hemmelighed: En tvillingebror, som også er psykiater, men tvillinge broren er af den mere brutalt sexede af slagsen.

Chloë begynder at se Pauls tvillingebror og før hun ved af det får hun viklet sig ind i en spindelvæv af løgne, og saftig begær til de 2 brødre. Et trekants drama der tager et voldeligt udspil med sig.

SPørgsmålet er dog bare: udspiller det sig i virkeligheden alt sammen et sted imellem hovedet og kussen mellem blikket og kønnet, virkelighed eller fantasi.

Historien udfolder sig med tungen lige i munden.
Der er ikke den frækhed, Ozon ikke tillader sig at anvende i sin mest vovede film i mange år.

Den er på en måde måbende visuelt grænse over skridende, helt uden filter, nogen vil måske endda føle at den er lige lovligt erotisk offensiv, men måske lidt med en hård finførlig soft porns niche.

Filmen bygger på en fortælling af Joyce Carol Oates og udforsker tvillingefænomenets mytologi ved hjælp af alskens spejlinger og fordoblinger.

Hvilket i hænderne på Ozon bliver ren tortour de force igennem filmhistorien, hvor citaterne fra Polanski til Cronenberg og Elvis står i kø i en syret psykosexthriller, hvor man uvilkårligt må gyse over Ozons frække balancegang på kanten af det ekvilibristisk parodiske.

Titel: Dobbelt Begær
Original Titel: L'amant double
Premieredato: 8. februar 2018
Instruktør: François Ozon
Skuespillere: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset, Myriam Boyer, Dominique Reymond
Spilletid: 107 min.
Selskab:
Genre: Drama , Gyser , Krimi , Thriller
Link: https://www.youtube.com/watch?v=1d1Dimj4jt8
banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...