Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Dødens Horoskop

2. november 2005 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Dødens Horoskop billede

Wallander-filmene er en serie kriminalfilm der produceres med fast hånd af vores naboer på den anden side af sundet.

Sidst vi så til Kurt Wallander (Krister Henriksson) var hans datter Linda (Johanna Sällström) lige blevet udlært på politiskolen. I denne film har hun netop søgt job hos kriminalpolitiet hvor hendes far arbejder. Det er noget som Wallander hverken kan lide eller forstå, da han mener at jobbet vil ødelægge hendes liv. Noget tyder på, at han ikke har været den perfekte far for sin datter, og hun elsker at køre sit eget løb og gøre det modsatte af hvad han befaler. Hun får i denne film et lidt tættere bekendtskab med kollegaen Stefan Lindman (Ola Rapace).

I dette afsnit ser vi een af byens kendte tosser ”Planet Gøran” begå bankrøveri i Sparbanken. Personalet i banken kender godt Gøran og prøver at spise ham af med den sædvanlige snak, men da han viser at han har en bombe om halsen bliver situationen en anden. Panikken breder sig og en bankdame får slået alarm. Det lykkes dog Gøran at få bankdamen til at overføre en sum penge til en konto.

Kriminalpolitiet ankommer til stedet. De ved ikke om bomben er fup eller fakta, men Gøran kommer mere og mere ud i tovene jo mere han bliver presset. Det lykkes dem dog at få gidslerne sikkert ud af banken, men Gøran kommer i tvivl om hvordan han deaktiverer bomben, og til sidst løber han ud af banken og detonerer ved et uheld foran hele forsamlingen.

Nu starter efterforskningsarbejdet med at finde ud af hvad der fik en ellers rar og venlig landsbytosse til at røve banken, og så med en bombe om halsen. Hvorfor bliver det overførte pengebeløb øjeblikkeligt returneret af modtageren, og er det Gøran der har lavet bomben, eller er han bare en afledningsmanøvre i en større plan?

”Dødens Horoskop” er film nummer 2 i rækken af 13 nye film om Kurt Wallander, hvoraf de 12 er helt nye historier som uprøvede manuskriptforfattere skriver ud fra korte idéudkast af Henning Mankell. ”Byfånen” som er den svenske titel vil direkte oversat betyde noget i retning af ”Landsbytossen”. Her har man valgt den danske titel ”Dødens Horoskop”, hvilket salgstalsmæssigt nok et godt træk!

Dette afsnit i serien er instrueret af danskeren Jørn Faurschou der har arbejdet på ”Rejseholdet”, ”Taxa” og den faktisk udmærkede danske sci-fi thriller ”Farligt Venskab” der i sin tid kom i kølevandet på ”Nattevagten”.

Filmen er velproduceret, velinstrueret og fint spillet. Svenskerne kan det her ud til fingerspidserne. Det er rart at være i selvskab med betjentene i Ystad-Polisen.

DVD specifikationer:

Menuerne er still billeder med underlægningsmusik. Billedet er i 16:9 (1.85:1) og billedkvaliteten er i top. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk. Lyden findes i svensk DD2.0, DD5.1 og DTS 5.1. Der er ikke rigtigt gang i surroundkanalerne, så valg af lydspor er næsten underordnet.

Ekstramateriale:

Biografier
Trailer

Der er biografier for Krister Henriksson, Johanna Sällström og Ola Rapace. Der er vedlagt en trailer for den næste film i serien ”Brødrene” og det lover godt!

Skulle man – som jeg selv – blive bidt af filmene om Kurt Wallander fra Ystad-Polisen, så bliv ikke ræd for at filmene slipper op sådan lige! De 4 som er udgivet på dvd i denne omgang er ud af en serie på 13 film der vil komme løbende indtil udgangen af 2006. Dertil kan det tilføjes – og hold nu godt fast – at sideløbende med at disse film laves, bliver der stadig optaget andre Wallander film, blot med Rolf Lassgård som Kurt Wallander! Han har spillet Wallander on-and-off siden 1994. Senest i en ny biograffilm der har fået den danske titel ”Det Næste Skridt”. Danske Peter Gantzler er i øvrigt på rollelisten, og filmen har premiere den 18. november 2005.

Ønskes et overblik over hvilke film der er lavet og hvilke der er tilgængelige på dvd, så tjek linket nederst på siden der fører til www.inspector-wallander.org hvor det hele er nydeligt opstillet!

Lad dem bare komme i en lind strøm!

Filmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox

Titel: Dødens Horoskop
Original Titel: Byfånen
Premieredato: 25. oktober 2005
Instruktør: Jørn Faurschou
Skuespillere: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace, Angela Kovács, Douglas Johansson, Mats Bergman, Frederik Gunnarsson, Anders Ekborg
Spilletid: 91 min.
Selskab: Yellow Bird Films AB, SF Film 2005
Genre: Krimi
Link: http://www.inspector-wallander.org/guide/film-tv/default.aspx


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...