Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Doomsday – Unrated

28. oktober 2008 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Doomsday – Unrated billede

Neil Marshal levere varen i dette action drøn af en postapokalyptisk knaldperle.

En meningsløs dødningevirus hærger Skotland i 2008. Hele Glasgow bliver hurtigt inficeret, og folk dør som fluer. Den Engelske regering tager en drastisk men på det tidspunkt nødvendig beslutning. De bygger en stor mur, der afskærmer Skotland fra resten af storbritanien, og de folk der er bag muren får lov til at sejle deres egen sø.
Små 30 år senere har verden vendt England ryggen. Det før så stolte land er nu på afgrundens rand, og oven i hatten bryder dødningevirusen igen ud. Denne gang midt i London. Regeringen anført af Canaris (David O’Hara) teamer op med politi chefen Nelson (Bob Hoskins). Nu må der sættes en stopper for udbruddet. Der er beviser for, at der stadigvæk er levende mennesker i det afskærmede Skotland. De må have fundet en kur. Nelson sender sin bedste mænd ind bag muren. Lederen af gruppen er den barske elitesoldat Major Eden Sinclair (Rhora Mitra). Hun er barsk og ligefrem, og går ikke af vejen for et hurtigt drab. De får 48 timer til at skaffe en kur. Deres mål er et hospital i Glasgow hvor doktor Kane (Malcolm McDowell) menes at opholde sig.
Det barske team når kun lige ind på hospitalet, før de bliver brutalt overfaldet af dusinvis af Punk-kannibaler med autonome slagvåben i alle afskygninger. De er nærmest uovervindelige, og det barske team svinder hurtigt ind. Sinclair bliver fanget og ført til Punk-kannibalernes leder Sol (Craig Conway). Sol fortæller, at Doktor Kane bor langt væk og ikke er venlig stemt overfor hans mænd. Men Sinclair må derop, og hun flygter sammen med Kanes datter Cally. Da de endelig finder Kane, der har forskanset sig på en middelalder borg i det Skotske højland, omgivet af riddere til hest, er der heller ingen redning at hente der. Også Kane vil hellere slå dem ihjel end hjælpe dem. Nu er gode råd dyre, heldigvis finder de en splinterny bil i en grotte, og de må tage flugten ad de lange øde veje. Eller helt øde er de nu ikke. For her venter Sol og hans hær af kannibaler i deres hjemmebyggede biler. En lang og ultra voldsom biljagt tager sin begyndelse, og hvis Sinclair og hendes venner overlever den venter den Engelske regering på den anden side af muren, og de har heller ikke rent mel i posen.

Neil Marshal har virkelig lavet et lille postapokalyptisk mesterværk. Historie mæssigt har den måske sine skønhedsfejl og kan engang imellem virke lidt rodet. Men underholdende det er den bestemt. Der er ikke mange minutters ro. Den ene actionscene afløser den anden i et hæsblæsende tempo, og den fandenivoldske og super splattede biljagt der udgør Doomsday's klimaks sparker så meget røv, at man bliver trykket bagud i divaneseren hjemme i dagligstuen. Højoktan action og drønhed asfalt når det er allerbedst.

Den opmærksomme seer vil nok kunne nikke genkendende til de mange referencer til andre postapokalyptiske film der gemmer sig i Doomsday. Her er en fin blanding af de 3 Mad Max film, John Carpenters kultklassiker Flugtaktion New York og den rå Warriors. Ja Eden Sinclair er vel nærmest det kvindelige modstykke til Snake Plissken, komplet med et øje og hele balladen. Nogle vil nok mene at Doomsday stjæler fra disse film og ikke har dens egen form og udtryk. Det er helt ok at mene dette, men Doomsday kan også ses som Neil Marshals hyldest til disse kult 80'er film, som vi alle elsker og kender så godt.

Neil Marshal har før lavet den mesterlige varulvs soldaterfilm Dogsoldiers fra 2002 og den klaustrofobiske hulemonster gyser The Descent fra 2005. Begge film der blander genre, og ligesom Doomsday frem for alt underholder. Det er så op til den enkelte om man vil lege med på det vilde genre-mix, og tør man det får man både action, gys, splat, fantasy, og den vildeste biljagt set siden Mad Max 2. Så spænd sikkerheds selen og stram nyrebæltet for Doomsday vil uden tvivl ryste dig godt og grundigt igennem.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af 3 små gode programmer, der tilsammen kommer fint rundt om filmens produktion.

Anatomy of Catastrophe, Devices of Death:Guns, Gadgets And Vehicles Of Destruction og The Visual Effects And Wizardry of Doomsday.

De 3 programmer vare tilsammen lidt under 50 minutter, og er fyldt med interviews med både cast og crew. Kostume designeren John Horster og makeup og hårdesigneren Thira Herold fortæller også om den store udfordring det var, at skabe den voldsomme punk kannibal stamme der hærger Glasgow. Spændende er det også når Special Makeup og Effekt designeren Paul Hyett viser sine blodige rekvisitter frem. Der bliver endvidere gået i detaljer omkring det store stunt til slut i filmen, hvor Sinclairs bil smadre igennem en bus. Alt sammen spændende fortalt.

Ekstramaterialet får 4 stjerner ud af 6 mulige.

Den Danske DVD udgivelse kommer i en flot steelcase, og både billede og lyd er flot gengivet. Doomsday kan ses med Danske, Finske, Norske og Svenske undertekster.

Doomsday er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Doomsday – Unrated
Original Titel: Doomsday – Unrated
Premieredato: 7. oktober 2008
Instruktør: Neil Marshal.
Skuespillere: Rhora Mitra, Bob Hoskins, Malcolm McDowell, Nora-Jane Noone, Rick Warden, Christine Tomlinson, Craig Conway, David O'Hara
Spilletid: 108 min.
Selskab: Rouge Pictures. 2008.
Genre: Action
Seje Sinclair i drønhed action.
Seje Sinclair i drønhed action.
Glasgow i den nærmeste fremtid er ikke det bare sjov.
Glasgow i den nærmeste fremtid er ikke det bare sjov.
Biljagten sidst i Doomsday har mange ligheder med biljagten sidst i Mad Max 2.
Biljagten sidst i Doomsday har mange ligheder med biljagten sidst i Mad Max 2.


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...