Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Edderkoppens Spind (DVD)

22. februar 2002 af Morten Eriksen

4 stjerner Skriv en kommentar

Edderkoppens Spind (DVD) billede

En spændende thriller med bl.a. Morgan Freeman og Michael Wincott. Nu på DVD.

Morgan Freeman er tilbage som kriminalbetjenten Dr. Alex Cross fra "Samleren" eller "Kiss The Girls" som originaltitlen er. Filmen kan dog sagtens ses selvom man ingen kendskab har til forgængeren. "Samleren" kom dengang i kølvandet på "Seven" og "Edderkoppens Spind" fortsætter også i stilen. Disse to film er dog mindre makabre end "Seven". Filmen handler om en kidnapning af datteren af en senator. Alex Cross der er gået på pension efter at have mistet sin kollega, bliver ufrivilligt viklet ind i sagen, da kidnapperen kontakter ham. Cross går i aktion sammen med en kvindelig Secret Service agent som har kendskab til pigen og hendes bortfører.

Morgan Freeman gentager sin rolle som den erfarne lidt hyggelige kriminalassistent. Det er en rolle han spiller godt. Han har været nomineret til en Oscar © tre gange og en eller anden dag skal han nok få én. Monica Potter spiller Secret Service agenten Jezzie Flannigan som Alex Cross kommer til at samarbejde med. Michael Wincott spiller Gary Soneji og er (som altid) god som bad guy med sin mørke hæse stemme og sit meget usympatiske udseende. Filmen er god spændende underholdning.

Læs den uddybende biografanmeldelse af filmen her på siden. Den kan søges frem via søgefeltet i venstre side.

DVD specifikationer:

Der er tale om en standardudgivelse uden det vilde ekstramateriale. På bagsiden af coveret reklameres der heller ikke ligefrem med det ekstramateriale der findes på DVD'en.

Hovedmenuen er pænt animeret med deltaljer så som spindelvæv om knapperne. Der er baggrundsmusik. De øvrige menuer er still-billeder. Af ekstra-materiale er der "tilblivelsen af "Edderkoppens Spind" og biograftrailer.

Hvis vi starter med programmet om tilblivelsen af filmen, så er der tale om det et standardprogram med en ivrig amerikaner der speaker ind over en blanding af klip fra filmen og interviews med skuespillerne. Det er det sædvanlige salgsmateriale som man som sådan ikke får noget ud af at se, hvis man altså ønsker at vide noget om tilblivelsen af filmen. Jeg kan personligt bedst lide de programmer hvor man er en flue på væggen under egentlige optagelser. Det er dog lidt interessant, at de klip der vises fra filmen (her mener jeg ikke videooptagelserne) synes at stå med varmere farver end selve filmen gør. Man kan tænkes, at det hænger sammen med, at filmen på det tidspunkt hvor programmet har været lavet, ikke har været igennem post-produktion og derfor mangler efterbehandling af billedet, så som filter på filmen. Den færdige film er også mørkere end i klippene! Dette er dog kun en teknisk interessant detalje.

Traileren er præsenteret i letterbox (ikke anamorfisk) og så er den kun i stereo. Der er konverteringsfejl hist og her. Den hakker flere steder. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at filmselskabet ikke har haft en trailer i bedre kvalitet liggende.

Filmen præsenteres i anamorfisk widescreen 2,35:1 med engelsk og tysk tale i Dolby Digital 5.1 og et tjekkisk lydspor i Dolby Surround 2.0. Derudover er filmen tekstet for næsten alle. I alt 15 sprog: Engelsk, arabisk, bulgarsk, tjekkisk, dansk, hollandsk, finsk, tysk, ungarsk, islandsk, norsk, polsk, rumænsk, svensk og tyrkisk. Der er desuden engelske tekster for hørehæmmede.

Billedkomprimeringen på selve filmen virker ok. Der er ikke så meget dynamik på Dolby Digital lydsporet. Der er enkelte regnvejrsscener hvor der er god effekt.

Skiven er en enkeltsidet dobbeltlags DVD med farvetryk.

Alt i alt må DVD-udgivelsen ende på 4 stjerner. Filmen er god, men DVD'en er ikke så spændende.

Filmen er venligst udlånt af Paramount Home Entertainment I/S

Titel: Edderkoppens Spind
Original Titel: Along Came A Spider
Premieredato: 16. januar 2002
Instruktør: Lee Tamahori
Skuespillere: Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott, Dylan Baker, Mika Boorem, Anton Yelchin, Michael Moriarty, Penelope Ann Miller.
Spilletid: 99 min.
Selskab: David Brown/Phase 1 Productions, Revalations Entertainment , Paramount Pictures 2001
Genre: Thriller
Link: http://www.alongcameaspidermovie.com/
DVD'ens hovedmenu.
DVD'ens hovedmenu.
Interview med Morgan Freeman.
Interview med Morgan Freeman.
Selv i virkeligheden er han uhyggelig at se på.
Selv i virkeligheden er han uhyggelig at se på.


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...