Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Civil War
Civil War billede

For Evigt
Hammarskjöld


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Engle & Dæmoner

13. maj 2009 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Engle & Dæmoner billede

Den almægtige katolske kirke er gået i knæ, paven er død under usædvanlige omstændigheder. En gammel og uforsonlig fjende har bortført flere kardinaler.

I Schweiz, hovedsædet for atomforskning, CERN, myrdes en forsker brutalt, og et særdeles farlig antistof forsvinder sammen med morderen. Intet spor er efterladt.
I Vatikanstaten forbereder den katolske kirkes kardinaler sig i et lukket og forseglet møde, sig til at udvælge den afdøde paves efterfølger.
Samtidig er fire kardinaler blevet bortført, og et legendarisk ambigram fra den næsten glemte men nu genopstået Illuminatis er blevet efterladt sammen med en video, der bekendtgøre kardinalernes snarlige og voldsomme død. Og optagelser af antistoffet tilsat et ur, med nedtælling. Det forlyder at bomben vil sprænge ved midnat.
Det er ved at være tid for Robert Langdon (Tom Hanks), den amerikanske religionsforsker og historiker at tage affære. En opgave han ikke kan afslå, da en repræsentant fra Vatikanet med helikopter beder ham følge med til Rom.
Situationen er særdeles speget, i det de fire bortførte kardinaler, er de såkaldte ”prefereti”, de fortrukne, blandt dem, formodes at være den udvalgte til den nye pavestol.
Langdon ankommer til en stemning nær frysepunktet. Hans medvirken og afsløringer af den katolske kirkes aktiviteter i ”Da Vinci Mysteriet” har bragt kirkens popularitet i nedadgående retning.
Som hjælpere stiller Vatikanet deres politiinspektør Olivetti (Pierfranco Favino) og kollegaen til den myrdede forsker CERN, Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) til rådighed.
Det lykkes for Langdon at få den afdøde paves kammerherre, Patrick McKenna (Ewan McGregor) i tale, og overbevidst om at en gruelig fare truer hele Vatikanstaten, hvis antistoffet udløses og befinder sig på stedet eller i nærheden.
Mckenna får åbnet til salen hvor kardinalerne er i gang med at votere. Overhovedet Kardinal Strauss (Armin Mueller-Stahl) afviser faren, og vil ikke tillade indblanding og eventuel evakuering. Rummet bliver igen forseglet.
Langdon er på overarbejde sammen med sine hjælpere. Klokken er snart 20, og fra dette tidspunkt og en time frem til midnat vil en kardinal dø efter Illuminatis fire elementer, først jord, så luft, derefter ild og til sidst vand.
Langdon må udtænke fjendens næste træk, og med ganske få ledetråde, er han på den umulige mission. Mørket falder hurtigt på, tiden er ved at rinde ud…

Dan Brown er blevet Hollywoods nye John Grisham. Især ”Da Vinci Mysteriet”, skabte stor opstandelse verden over. ”Engle & Dæmoner” er dog mere helstøbt som bog. Det lykkedes dog ikke helt for instruktør Ron Howard at genskabe bogens pageturner intensitet, hvor den også havde de små åndehuller af ro, til blandt andet historisk fordybelse, perspektiv.
Det bliver lidt for hæsblæsende rodet i filmens 138 minutter, hvor mystikken og de gejstlige hellige haller bliver en motorvejsoplevelse, for bogens højdepunkter (dem er der mange af) kan efterleves på biograflærredet.
Tom Hanks gør det forventede, uden at bedrive det til mere. Især må fremhæves Ewan McGregor, og ikke mindst danske Nikolaj Lie Kaas, der som djævlens advokats højre hånd, er morderen og kidnapperen af de fire kardinaler. Han fungere fint som kold kynisk psykopat med briller.
Altid en fornøjelse af gense Armin Mueller Stahl, der har det med at stjæle billedet fra sine kollegaer, hvilket også er tilfældet denne gang.
Thure Lindhardt spiller schweizergardens pligttro løjtnant, er ikke helt så overbevisende, som karakteren i bogen.
Bestseller forfatteren Dan Brown har godt nyt fra skrivebordsskuffen, det bugner med en ny roman, der skulle være til udgivelse i efteråret.

Titel: Engle & Dæmoner
Original Titel: Angels & Demons
Premieredato: 13. maj 2009
Instruktør: Ron Howard
Skuespillere: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skarsgård, Nikolaj Lie Kaas, Armin Mueller-Stahl, Thure Lindhardt
Spilletid: 138 min.
Selskab: Sony Pictures/2009
Genre: Action
Link: http://www.angelsanddemons.com


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...