Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Evil Dead – 2 Movie Collector’s Set

6. oktober 2013 af Nikolaj Sonqvist

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Evil Dead – 2 Movie Collector’s Set billede

The Lesser of Two Evils

The Evil Dead, 1981
Sam Raimis (Spiderman 1, 2, 3 (2002, 2004, 2007) debutfilm om en gruppe unge studerende, der drager på “ferie” til et ødet beliggende træhus i Tennessee. Lavet som lavbudget gyserfilm med sin gode ven Bruce Campbell i hovedrollen som Ash, er det en simpel historie om at vække de døde til live igen. Efter at gruppen finder ’The Book of the Dead’ og et skummelt lydende kassettebånd i træhusets ligeså skumle kælder, bliver den ene af de studerende, Ash’ kæreste Cheryl (Ellen Sandweiss), forulempet af en gruppe besatte træer (!) og bliver selv besat. En efter en bliver de unge studerende besatte og hinandens værste fjender i en kamp på livet.

The Evil Dead var banebrydende for tre ting. Dels for dens nu kultsatte status. Dels for at lægge grundstenen til den meget mere vellykkede to’er. Og dels for at kickstarte den talentfulde og innovative Sam Raimis karriere, hvis navn nu er blevet hver mands eje. Raimis talent er tydeligt allerede her i start 1980’erne. Hans humor og sans for at overdrive med charme, samt hans velpolererede tekniske snilde og kompromisløse gyserstil. The Evil Dead er dog primitiv og med mangler. Netop derfor lavede Raimi også selv den langt mere vellykkede Evil Dead II (1988) efter næsten samme opskrift og senere en treer Army of Darkness (1992), som måske kørte lidt af sporet.

Evil Dead, 2013: moderne ketchup
En genindspilning af Raimi’s kultfilm var vel uundgåelig med tiden. Ligesom de fleste andre klassiske gyser- og kultfilm (Motorsavsmassakren, (The Thing, (Halloween, (Carrie, (Fridag d. 13 osv osv.) har fået en make-over og en opdatering for det bedre og for det værre, har Evil Dead 2013-versionen langt mere Heinz ketchup og medisterpølse og flere korporlige snitsår.

Der er bibeholdt den overordnede historie fra Raimis oprindelige ’historie’, men med flere åbenlyse ændringer og på samme tid genkendende nik til den originale. The Book of The Dead sætter forsat hele miseren i gang, de studerende bliver forsat besatte af djævelske kræfter og Ash’es motorsav kommer selvfølgelig frem fra gemmerne til sidst.

Men det er svært at tage det hele seriøst i dag, da historien igennem tiden er blevet så udkørt og genkendelig, at de eneste overraskelser ligger i hvor mange liter blod den besatte Mia (Jane Levy) brækker ud gennem munden eller hvor mange søm den nørdede Erics (Lou Taylor Pucci) krop kan modstå. Skuespillere er forholdsvis ukendte og efterlader ikke det store indtryk. Det er vist også svært at spille djævelsk besat uden at ligne en amatørskuespiller fra en B-film fra 50’erne.

The Lesser of Two Evils
Til sammenligning fungerer Evil Dead – 2 Moive Collector’s Set som et fornuftig indkøb. Åbenlyst har Raimi’s originale mest charme og humor, og efterlader det største indtryk. Den nye genindspilning virker ikke sønderlig original og til tider blot som en kopiering af et 30 år gammelt stykke filmrulle. Men begge film er underholdende på hver sin måde og der er ikke sparet på blodige brusebad, udvendige indvolde og alverdens værktøj som våben. Det har vel underholdningsværdi i sig selv, hvis man ikke behøver at tænde lyset på sin øverste etage.

Titel: Evil Dead – 2 Movie Collector’s Set
Original Titel: Evil Dead – 2 Movie Collector’s Set
Premieredato: 6. oktober 2013
Instruktør: Sam Raimi, Fede Alvarez
Skuespillere: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor, Betsy Baker, Theresa Tilly, Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas, Elizabeth Blackmore
Spilletid: 176 min.
Selskab: Renaissance Pictures, 1981 & FilmDistrict, Ghost House Pictures, 2013
Genre: Gyser
Link: http://www.sonypictures.com/movies/evildead/discanddigital/


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...