Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

F for Får filmen:Fårmageddon

28. november 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

F for Får filmen:Fårmageddon billede

”F for Får filmen: Fårmageddon” stråler af charme, humor og næstekærlighed hele vejen igennem.

De skøre får er tilbage! Shaun the sheep, på dansk bedre kendt som Frode Får fik sin helt egen tv-serie tilbage i 2007 og bliver hurtigt et internationalt hit. Dette er blevet efterfulgt med merchandise, spillefilm og tv-specialeafsnit. Nu vender Frode Får så tilbage i sin anden spillefilm og der er bestemt ikke blevet skruet ned for tosserierne.

Et ukendt objekt lander
Der ankommer en gæst på gården, hvor Frode Får og resten af fåreflokken befinder sig. Sammen med den overbeskyttende hund, Bitzer, forsøger Frode Får at hjælpe det nuttede lille rumvæsen, LU-LA, med at finde hjem til sine forældre. Fare ligger dog på lurer, da Agent Rød er på sporet af dem og vil bevise rumvæsners eksistens. Derfor bliver det en kamp imod tiden, at få den lille LU-LA sikkert tilbage igen, før de bliver fanget.

Fantasien kender ingen grænser
Ligesom tv-serien og den første film, bliver der ikke sagt et eneste ord igennem filmen. Medmindre man tæller volapyk som et sprog. Derfor består filmen udelukkende af dens visuelle billeder og imponerende stop-motion teknik – og dette er også filmens stærkeste våben. Det hele er nemlig rigtig sjovt. Der bliver lagt op til fjollerier uden at det bliver for irriterende. Hunden BItzer forsøger i al evighed at stoppe fåreflokken for at opføre sig dumt, og fårerne har deres egen lille personlig. Også selvom de fleste af dem ligner store popcorn med ben. Det er bare rigtig morsom og god underholdning for både børn og voksne.

Hjertevarm og livlig
Der bliver aldrig trykket på pause-knappen i denne film. Alt har fuldt fart fremad. Alt fra det magiske lille rumvæsen, der oplever slik og sodavand og det største sukkerchok nogensinde. Og de dumme, men meget underholdende agenter, der er på jagt efter rumvæsnet, men aldrig kommer i nærheden grundet deres egen idioti. Der bliver skruet helt op for charmen og humoren, men der er også plads til rørende momenter, da det lille rumvæsen jo savner sine forældre. Der bliver lagt op til hurtige venskaber, empati og næstekærlighed Alt i alt er der alt det, der skal være i en børnefilm.

”F for Får filmen: Fårmageddon” er fjollet, charmerende, humoristisk og hjertevarm. Det visuelle stop-motion er perfekt til sit kernepublikum, og det skal filmen særdeles belønnes for.

Titel: F for Får filmen:Fårmageddon
Original Titel: Shaun the Sheep Movie: Farmageddon
Premieredato: 28. november 2019
Instruktør: Will Becher, Richard Phelan
Skuespillere: Justin Fletcher, John Sparkes, Amalia Vitale
Spilletid: 87 min.
Selskab: Aardman Animations, SF Studios, 2019
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...