Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

16. januar 2008 af Robert Johannes Rasmussen

2 stjerner Skriv en kommentar

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer billede

“Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” er en veritabel tidskvæler, der snegler sig af sted i et tempo, der ikke klæder en film, der blandt andet sælger sig selv på action!

Det er den lille, bevingede Amor, der spiller på tangenterne i “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”, hvor Reed Richards og Sue Storm skal smedes sammen i ægteskabets hellige lænker. En proces, der gang på gang er blevet forsinket, da man som selvbestaltede superhelte ikke kan hvile på laurbærrene, og verdensborgernes sikkerhed jo altid kommer før personlig lykke og familieidyl!

Denne gang er det selve jordens eksistens, der trues, da Galactus (filmens antikorporlige og noget flygtige superskurk) har udset sig jorden som sit næste måltid – et passende (og kvælende moralsk) tema i en tid, hvor den globale miljøsituation fordrer alles interesse!

I forvejen sender Galactus den sølvfarvede surfer, der bebuder et forestående armageddon, der ikke kun vil gøre en ende på menneskeheden, men også på planten jorden. Så det planlagte bryllup mellem turtelduerne må naturligvis udskydes, da en sulten og intergalaktisk planetfortærer naturligvis har forrang – det siger sig selv!

Filmens præmis er stort set, som vi kender den fra den første. Reed og Sue er forelskede, Ben og Johnny skændes og Dr. Doom er den kløe, der ikke vil forsvinde! Dette spædes så op med en ny karakter og en dødsensalvorlig situation, der kun kan ordnes af de fire kværulerende elementer i et fornuftbestemt samarbejde – hvilket viser sig at være lettere sagt end gjort.

Jeg har det med denne film, som nogle har det med Ang Lees “Hulk”– den har ingen eksistensberettigelse what so ever! Plottet er tyndere end tyndt – det er vandgrød uden grød – og instruktionen er så effektbaseret, at karakterne drukner i ligegyldige dialoger og meant-to-be-funny-one-liners! Man undres over, hvorledes Mark “Twin Peaks” Frost kan skrive et så bundråddent og ligegyldigt manuskript, der samtidig er instrueret af en mand, der hedder Story til efternavn? Ikke just et navn, han lever op til med denne film!

Marvel-filmatiseringer er i høj kurs! “X-men”, “Elekta”, “Daredevil”, “The Punisher”, “Spider-Man”, “Hulk”, “Blade” og den kommende “Iron Man” viser tydeligt, at folk vil have helte – superhelte! Men hvor film som f.eks. “X-Men” og “Spider-Man” formår at levere en samlet pakke af godt skuespil, plot, instruktion og effekter, da kuldsejler “Fantastic Four” i en sump af elendighed, der muligvis nok kan underholde den effektgale teenager, men som ikke evner at tilføre universet troværdige endsige interessante karakterer!

End ikke skurken – den metroseksuelle Dr. Doom – evner at give den i rollen som en bare nogenlunde overbevisende bad guy. Han er den menneskelige ækvivalent på en pandekage – flad, flad, flad og flad!

Hele projektet lugter af hurtig kapital, og der er intet, ja absolut intet, der er fantastisk ved “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”! Hvis jeg dog skal fremhæve to positive ting ved filmen, så må den første være Stan Lees ret morsomme cameorolle og den anden Laurence Fishburne, der er stemmen bag The Silver Surfer. Begge relativt ligegyldige og minimale områder ved filmen, der blot er med til at understrege, at den i bund og grund er en solid stinker!

“Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” er en veritabel tidskvæler, der snegler sig af sted i et tempo, der ikke klæder en film, der blandt andet sælger sig selv på action! For hvor fanden er den blevet af?

Ekstramaterialet inkluderer følgende på to-disc udgaven af filmen og får 4/6 stjerner:

- Kommentarspor med instruktør Tim Story
- Kommentarspor med producer Avi Arad, tekstforfatter Dan Payne og klippere Peter S. Elliot og William Hoy
- Extended and deleted scenes
- The Fantasticar: state of the art
- The four elements
- Trailers (4 stk.)
- Family bonds: making of Fantastic Four
- The sentinel of the spaceways - comic book origins of the Silver Surfer

Filmen er venligst stillet til rådighed af: SF/Fox.

Titel: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Original Titel: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer
Premieredato: 16. januar 2008
Instruktør: Tim Story
Skuespillere: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon, Kerry Washington, Andre Braugher, Laurence Fishburne
Spilletid: 92 min.
Selskab: 20th. Century Fox
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...